logo
RNTV Live

Breaza și Vălenii de Munte primesc fonduri europene

centrul_social_sf_maria_valeni_foto_streetview
Ștefan Petre

Consiliul Județean Prahova a obținut, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), o finanțare europeană pentru reabilitarea energetică a centrelor de servicii comunitare din Breaza și Vălenii de Munte. Contractele valorează peste 15,2 milioane de lei.

Comunicatul Consiliului Județean Prahova

Consiliul Județean Prahova va reabilita energetic, prin PNRR, centrele de servicii comunitare din Breaza și Vălenii de Munte. Au fost semnate contractele de finanțare.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi contractele de finanţare pentru renovarea energetică a clădirilor publice din Complexul de servicii comunitare Breaza şi din Centrul de servicii comunitare „Sf. Maria” – Vălenii de Munte.

Fondurile vor fi asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Schema de finanțare va asigura lucrări de creștere a eficienței energetice, de consolidare seismică, de protecție împotriva incendiilor, accesibilitate etc.

Concret, soluţiile adoptate vizează:

– izolarea termică a pereţilor exteriori cu 10 cm vată minerală bazaltică; – termoizolarea planşeului superior spre pod cu 25 cm vată minerală bazaltică;

– izolarea termică a planșeului inferior;

– înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performantă energetic;

– înlocuirea parţială (acolo unde este cazul) a elementelor sistemului de distribuție centralizată a agentului termic (fittinguri, ţevi, radiatoare);

– instalarea unor sisteme alternative de producere a apei calde (panouri solare);

– instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice);

– reabilitarea instalației de iluminat (corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată).

Printre beneficiile majore ale acestor proiecte se regăseşte şi reducerea cu cel puțin 50 % a consumului de energie în comparație cu consumul anual precedent renovării.

Pentru lucrările de la Complexul de servicii comunitare din Breaza, valoarea investiţiei este de 6.170.596,57 lei cu TVA, iar pentru cele de la Centru de servicii comunitare „Sf. Maria “ din Vălenii de Munte, suma se ridică la 9.129.713,26 lei cu TVA.

Termenul de implementare a acestor proiecte este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor