Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu vă aduce ocazia de a lua parte la vernisajul expoziției intitulate „Brașovul în Imagini din Colecțiile Muzeului Național Brukenthal”.

Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie 2023, începând cu ora 12:00.

Muzeul Național Brukenthal găzduiește unele dintre cele mai complexe colecții de imagini din România, având parteneriate valoroase cu Muzeul de Istorie Casa Altemberger. Colecția de grafică documentară, alcătuită din 37.777 de piese, dintre care aproximativ 10.000 reprezintă cărți poștale cu imagini din întreaga Românie, împreună cu colecția de clișee Fischer, formată din 8.000 de piese, alcătuiesc un tezaur fotografic fascinant.

Imaginile cu Brașovul ca subiect ne dezvăluie un oraș al contrastelor, ilustrând locuri și peisaje pe care unii le recunosc din amintiri personale, iar alții le descoperă în fotografii antice, capturate cu migală prin lentilele aparatelor de fotografiat.

Expoziția „Brașovul în Imagini din Colecțiile Muzeului Național Brukenthal” oferă vizitatorilor o incursiune în aspecte mai puțin cunoscute ale orașului, inclusiv vederi generale ale orașului, Piața și Casa Sfatului, biserici, porți de intrare, sistemul de fortificații cu turnuri de apărare și bastioane, precum și diverse cartiere și clădiri.

În cadrul expoziției, Colecția de imagini a Muzeului Național Brukenthal se îmbogățește cu aspecte semnificative din istoria Brașovului de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în începutul secolului XX, aducând în prim-plan fragmente inedite din Arhiva Mureșenilor. Această expoziție reprezintă o ocazie unică de a călători în timp și de a descoperi bogăția culturală și istorică a acestui oraș fascinant.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2023-29 februarie 2024, conform următorului program: luni, între orele 11.00-17.00 și marți-sâmbătă, între orele 9.00-17.00.    

Foto:Muzeul Casa Muresenilor Brasov  

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *