logo
RNTV Live

Zi specială: Botezul Cailor la Comarnic/ VIDEO/ FOTO

Botezul cailor
Mihai Constantinescu

Zi specială: Botezul Cailor la Comarnic.

De Bobotează, pe 6 Ianuarie 2022, la Comarnic se organizează cea de-a treia ediție a “Botezului Cailor”, o tradiție veche de peste 100 de ani, reînviată în 2019, după sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Concursul este organizat de Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic și susținut de Primăria Comarnic.

După botezul tradițional al cabalinelor, săvârșit de preoți la biserică, atelajele hipo s-au îndreptat în alai, de la intersecția Pieței Comarnic, spre nord, către zona de concurs: prund-Maicanu. Prima probă a concursului hipic a fost cea de frumusețe. Concursul a continuat cu proba de tracțiune dublu, iar ulterior cu cea de tracțiune simplu.

Cei mai frumoşi şi puternici cai vor fi premiaţi. Sunt menținute în concurs atât proba de frumusețe, cât și “premiul crescătorului”. În plus, anul acesta Festivalul Ecvestru “Botezul Cailor” a fost completat cu expoziții de oi și câini de stână, organizate de crescătorii de animale din localitatea noastră.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor