logo
RNTV Live

Botez: “Nu vrem să lucrăm sub ameninţare, sub presiune, cu telefoanele setate pe 112”!

11986464_1020317607999057_649585146292064898_n
Cristian Anghelescu

În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi la sediul Partidului Social Democrat Ploieşti, consilierul local George Botez a ţinut să abordeze subiectul mărcii Petrolul, făcând referire şi la evenimentele petrecute la sfârşitul săptămânii în Consiliul Local. Iată ce a declarat oficialul PSD:

„Vineri, în cadrul şedinţei extraordinare de la ora 12:00, s-a spus foarte clar de către serviciul juridic că nu contrasemnează o asemenea hotărâre. S-a oferit o pauză de două ore şi s-a venit la fel, fără viză. De ce să vii şi sâmbătă la şedinţă ca să ţi să pună din nou pe masă o hotărâre care ieri la ora 4 era nelegală şi la fel a rămas? Să ne ducem ca să ce? Să ne luăm din nou cu huo din partea grupului de presiune organizat, condus şi dirijat de către Primarul Dobre? Şi să audă din nou colegii mei „dacă nu votaţi asta, vă rupem scaunele pe spate şi nu mai ieşiţi din sală”!  Sau „vă dăm foc”! Ştiţi că s-au dat 4 apeluri la 112? Jandarmii erau la uşă şi fumau, iar domnul Vaida, pseudo-poliţistul local, era ascuns sub şapcă! Vi se pare normal să iei o decizie în aceste condiţii?”, a comentat consilierul pe tema absenţei colegilor săi la şedinţa „de îndată” de sâmbătă, de la prânz.

Apoi, a expus punctul de vedere al partidului vizavi de transmiterea dreptului exclusiv de exploatare şi folosinţă a mărcii FC Petrolul către AS Petrolul ’52: „Niciodată PSD sau ALDE nu au spus că se opun, însă modul neconform în care Primarul Dobre a încercat să ne pună în faţa unor decizii pe care domnia sa le luase în spatele uşilor închise cu alte persoane decât cu consilierii a generat o reacţie care, în contextul a ceea ce v-am spus anterior, cred că începe să vi se pară normală. Nu vrem să lucrăm sub ameninţare, sub presiune, cu telefoanele setate pe 112, atunci când ne este teamă pentru integritatea noastră corporală. Nu aşa se face administraţie, nu aşa se conduce un oraş. Domnul Primar Dobre a propus un proiect care, fie vorba între noi, în prima parte a şedinţei niciunul dintre noi nici măcar fizic nu îl avea, neexistând la mapă, iar când a fost adus era nesemnat, neavizat, absolut nimic. Dacă citiţi în programul nostru electoral, atunci când am discutat de sport, pe locul unu a fost luarea măsurilor pentru valorificarea mărcilor municipale şi, în primul rând, a mărcii Petrolul Ploieşti. Deci este indiscutabil că şi noi dorim acest lucru. Valorificarea înseamnă, dacă vreţi, o punere în valoare prin acordarea ei unei structuri care să poată reprezinte fotbalul la nivelul Ploieştiului. Din punctul acesta de vedere sunt două mari chestiuni care trebuie rezolvate: în primul rând, această marcă trebuie inclusă în patrimoniul primăriei, aşa cum au susţinut cei de la juridic în mod corect, ca urmare a unei evaluări. Această evaluare nu înseamnă că îi voi cere bani celui căruia i-o voi da. Dar este o condiţie sine qua non. Şi mai e o condiţie ca respectiva asociaţie, în speţă Petrolul ’52, să funcţioneze în mod legal şi să fie declarată de utilitate publică. În momentul în care am aceste două condiţii îndeplinite, marca poate să plece fără probleme spre structura în cauză. Evaluarea mărcii nu se face după valoarea de taxare la OSIM. Din punct de vedere juridic, nu au niciun fel de legătură. Ca atare, punctul nostru de vedere este foarte clar: susţinem orice proiect care respectă condiţiile legale, susţinem echipa Petrolul, indiferent că o parte din suporteri s-au comportat lipsit de decenţă faţă de colegii mei!”

sursa: republicanii

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor