logo
RNTV Live

Boris Johnson renunță la funcția de parlamentar pe fondul investigației despre petrecerile sale în timpul pandemiei

_128422255_johnson_getty
Dumitrache Catalina

Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de deputat, pe fondul investigației despre petrecerile din timpul pandemiei, după ce a primit raportul Partygate. I s-a spus că va fi sancționat pentru că a indus în eroare Parlamentul.

Acest raport a fost întocmit de Comisia pentru privilegii condusă de parlamentari. Aceasta a cercetat dacă fostul premier a indus în eroare Parlamentul.

Boris Johnson a acuzat ancheta Camerei Comunelor că a încercat să îl „alunge”.

Într-o declarație, el spune: „Încă nu au prezentat nici cea mai mică dovadă că am indus în eroare Camera Comunelor cu bună știință sau din neglijență”.

Johnson a recunoscut, în mărturiile depuse în luna martie, în fața comisiei, că a indus în eroare Parlamentul, dar a negat că a făcut-o intenţionat.

Distanţarea socială a parlamentarului nu a fost „perfectă” la adunările din Downing Street în timpul restricţiilor Covid. Dar a spus că au fost evenimente de lucru „esenţiale”, despre care a susţinut că au fost permise.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor