logo
RNTV Live

Bolnavi din cauza telefoanelor mobile

dependenta-de-telefonul-mobil
rnews

Creştem o generaţie de cocoşaţi. Cam asta este concluzia la care au ajuns medicii specializați în chirurgia coloanei vertebrale. Aceştia au observat o înmulțire a numărului pacienților care acuză dureri în regiunea gâtului și a zonei superioare a spatelui – așa-numitul sindrom “text neck” – cel mai probabil asociate cu postura deficitară în timpul utilizării prelungite a telefoanelor mobile, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite, citat de Reuters.

Unii dintre pacienți, în special cei tineri, care nu ar trebui să se confrunte la vârsta lor cu probleme ale gâtului și ale spatelui, manifestă hernie de disc și probleme de aliniere a discurilor vertebrale, avertizează autorii studiului în “The Spine Journal”.

“La o radiografie (se vede că — n.r.) gâtul se curbează în mod normal către spate, iar ceea ce constatăm noi este că această curbură este inversată atunci când oamenii se uită în jos la telefoane timp de mai multe ore pe zi”, susține coautorul studiului, dr. Todd Lanman, medic specializat în chirurgia coloanei vertebrale la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, potrivit Agerpres.

“Când pacienții ajung la mine se confruntă deja cu dureri mari și cu probleme ale discurilor (vertebrale — n.r.)”, a menționat acesta pentru sursa citată. “Principala îngrijorare este că nu știm ce efecte va avea acest lucru asupra copiilor din ziua de azi, care folosesc frecvent telefoanele”, a mai spus medicul. “Nu știm sigur la ce ne putem aștepta în privința copiilor ale căror coloane vertebrale se află acum în perioada de dezvoltare și dacă acest lucru ar putea modifica anatomia normală”, a adăugat el.

citeste in continuare:http://www.stiripesurse.ro/descoperire-ingrijoratoare-a-medicilor-o-noua-afec-iune-cauzata-de-telefoanele-mobile_1191433.html

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor