logo
RNTV Live

Bogdan Toader, replică dură la adresa lui Iulian Dumitrescu: “Mai bine învățați, în loc să dezinformați!”

bogdant
rnews

Bogdan Toader, replică dură la adresa lui Iulian Dumitrescu: “Mai bine învățați, în loc să dezinformați!”

Liderul social-democraților prahoveni, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, a ieșit la contraatac la adresa liderului liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu.

Bogdan Toader l-a trimis pe Dumitrescu să mai învețe ce înseamnă administrație publică și să nu mai vină cu dezinformări propagate în spațiul public, pentru inducerea în eroare a electoratului prahovean.

“Domnule Iulian Dumitrescu, sunt absolut uimit de incompetența care reiese din toate intervenţiile publice pe care le aveți tot mai des în ultima perioadă! La unele dintre ele am ales să nu vă răspund, pentru că – dacă nu ştiaţi – la Consiliul Judeţean este foarte multă treabă de făcut, iar replicile pentru dezinformările pe care le propagați nu intră la priorităţi.

Fondurile pentru sporurile personalului medical, despre care vorbiți, ar fi trebuit până acum să fie transferate de la Ministerul Finanțelor la Casa de Asigurări de Sănătate și, mai apoi, în teritoriu, la unitățile medicale și la personalul care se încadrează în criteriile stabilite prin ordin de ministru!

Atacați, în necunoștință de cauză deși ar fi trebuit să știți că gestionarea salarizării și a sporurilor din sistemul medical revine Ministerului Sănătății și Casei de Asigurări de Sănătate! Nu mai confundați administrația cu politica! Vorbiți despre lipsa de locuri de la Spitalul Județean de Urgență, în condițiile în care transferați pacienți pe bandă rulantă la secțiile ATI din Prahova, unii proveniți chiar din județul dumneavoastră de suflet, Călărași?”, a replicat Bogdan Toader atacurilor nefondate venite din partea liderului liberalilor prahoveni.

Mai mult decât atât, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și candidatul Alianței pentru Prahova pentru un nou mandat la conducerea CJ, a venit cu date concrete privind fondurile alocate Spitalului Județean de Urgență Ploiești: “Și, pentru că prahovenii trebuie să cunoască adevărul, și nu informațiile eronate pe care le propagați, aveți mai jos sumele alocate de Consiliul Județean Prahova Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în ultimii ani:

·        2020: 7,15 milioane de lei pentru funcționare și 4,87 milioane de lei pentru dezvoltare;

·       2019: 10 milioane de lei pentru funcționare și 14,8 milioane de lei pentru dezvoltare;

·       2018: 5,5 milioane de lei pentru funcționare și 12,1 milioane de lei pentru dezvoltare;

·       2017: 9,5 milioane de lei pentru funcționare și 11 milioane de lei pentru dezvoltare.

Așadar, domnule Iulian Dumitrescu, nu mai dezinformați, mai bine învățați!

În administrație, lucrurile stau altfel decât în politică! În administrație, faptele și cifrele vorbesc, iar dezinformarea are picioare scurte!”.

Toader a anunțat și că a solicitat rezolvarea de către DSP Prahova și Ministerul Sănătății a problemelor legate de situația gravă a supraaglomerării din izolatoarele UPU: “Solicit DSP Prahova și Ministerului Sănătății să rezolve, în regim de urgență, situația limită de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești! O ignoră de prea mult timp, conducerea spitalului cerând rezolvarea acestei situații și aducând la cunoștința celor responsabili faptul că spitalele suport COVID-19 nu primesc pacienți din Unitatea de Primiri Urgențe, chiar dacă izolatoarele de la Județean sunt supraaglomerate, cu peste 50 de pacienți în 20 de încăperi, astfel încât pacienții să nu poată fi cazați în condiții normale până la primirea rezultatelor testelor Covid.

Acest lucru este inacceptabil! Pentru rezolvarea acestei situații, care stă în răspunderea instituțiilor conduse de PNL, trebuia să militați!

Și da, ar fi bine să vă preocupe ce nu face Guvernul PNL-Orban pentru populație și pentru creșterea eficienței în gestionarea pandemiei! Din păcate, nu ați fost în stare să furnizați nici măcar măștile promise oamenilor cu venituri reduse”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor