logo
RNTV Live

Bogdan Toader: Prahova este LIDER regional în absorbția de fonduri europene, cu peste 150 de milioane de euro atrase de la Uniunea Europeană!

bogdan_toader_fonduriUE
Mihai Constantinescu

Prahova, LIDER regional în absorbția de fonduri europene

Dezvoltarea județului Prahova, modernizarea spitalelor, a infrastructurii rutiere, a unităților de învățământ special, dar și restaurarea unor importante unități de cult  sunt obiective pentru care Consiliul Județean Prahova, sub conducerea președintelui Bogdan Toader, a reușit să acceseze fonduri europene de o valoare impresionantă: peste 150 de milioane de euro!

Astfel, județul Prahova se situează pe primul loc în Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia la fondurile accesate ca urmare a proiectelor depuse spre finanțare.

“În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Prahova, județul Prahova s-a aflat și se menține în continuare pe primul loc în Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia la absorbția de fonduri europene. Nu există axă prioritară deschisă Consiliilor Județene care să fi rămas neaccesată de echipa administrației județene Prahova, pe care, pe această cale, o felicit!”, declară Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și candidat al Alianței pentru Prahova la un nou mandat de șef al administrației județene.

Printre cele mai importante proiecte finanțate în mare parte prin Programul Operațional Regional se regăsesc, pe domenii de activitate:

•SĂNĂTATE: extindere Unitate Primiri Urgențe Spitalul Județean de Urgență Ploiești; extindere, modernizare și dotare Ambulatoriu Spitalul Județean de Urgență Ploiești; extindere, modernizare și dotare Ambulatoriu Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Ploiești; reabilitarea termică şi creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti.

•INFRASTRUCTURĂ: modernizarea și reabilitarea drumurilor județene identificate în Prioritatea 1 a Regiunii Sud Muntenia – traseul regional 3 – tronsonul Prahova – DJ 102K, DJ102D, DJ100C; modernizarea și reabilitarea drumurilor județene identificate în Prioritatea 1 a Regiunii Sud Muntenia – traseul regional 2 – tronsonul Prahova – DJ 720- 15 km de drum județean, cât și reabilitarea a patru importante poduri, printre care pasajul CFR și podul peste râul Prahova, ambele pe raza localitații Florești.

•EDUCAȚIE: construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă – comuna Filipeștii de Târg; construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă – oraşul Breaza.

•CULTURĂ și PATRIMONIU: restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești- fonduri norvegiene; mănăstirea Zamfira – Consolidare, restaurare, conservare si punere în valoare arhitecturală și pictura murală a Bisericii mari a Mănăstirii Zamfira, executată A FRESCO de Nicolae Grigorescu; consolidare, restaurare și punere în valoare centru cultural Protoeria Ploiești Nord; restaurare, consolidare şi punere în valoare a bisericii de lemn Sfinţii Mihail si Gavril”, a schitului Jercălăi – Urlaţi; Biserica Sfânta Vineri Ploiești – Restaurare pictură, finisaje interioare și exterioare, instalații, restaurare turn clopotniță, amenajări exterioare.

„În mandatul meu, bugetul județului a fost permanent consolidat, atât prin atragerea de fonduri europene, cât și guvernamentale, dar și printr-o continuă muncă a tuturor direcțiilor din cadrul Consiliului Județean implicate în acest amplu proces”, precizează Bogdan Toader, candidatul Alianței pentru Prahova la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/groapa-cu-titlu-de-veteran-din-cea-mai-circulata-zona-din-ploiesti-are-mai-mult-de-doi-ani-de-zile-de-cand-asteapta-asfalt-foto/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor