logo
RNTV Live

Bogdan Toader: Peste 121.000 de copii prahoveni au ajuns bătaia de joc a Guvernului PNL!

bogdan toader
Mihai Constantinescu

Alocaţiile pentru copii ar fi trebuit să fie dublate

Amânarea și așa-zisa “eșalonare” a creșterii alocațiilor de stat pentru copiii din România sunt încă o dovadă a abuzurilor pe care le practică sistematic Guvernul Orban, în detrimentul aplicării legilor votate de Parlament!

“De la 1 august, prin legea votată de PSD, alocaţiile pentru copii ar fi trebuit să fie dublate, însă Guvernul PNL își demonstrează din nou incompetența și reaua-voință!”, afirmă președintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

Liderul social-democraților prahoveni arată că, prin aceste tertipuri, guvernarea liberală “a reușit” o nouă premieră națională: să taie alocațiile copiilor, care vor suferi, practic, din cauza neaplicării legii adoptate de către parlamentari. La nivel național, vorbim despre 3.534.144 de copii, dintre care 121.491 sunt din județul Prahova!

Reacțiile nu au întârziat să apară, astfel că mii de părinți din Prahova s-au alăturat protestelor naționale la adresa Guvernului Orban, care taie alocațiile copiilor fără să țină cont că acesta este un drept câștigat prin lege.

Geamănu Alina este mămica din județul Prahova care a inițiat o astfel de acțiune în instanță, alături de alți părinți, ocupându-se de strângerea întregii documentații și promovând o scrisoare-protest la adresa Guvernului Orban.

„Ca tată, susțin pe deplin acțiunile în instanță ale miilor de părinți din Prahova și înțeleg să fiu alături de dumnealor într-o deplină solidaritate! Ca președinte al Consiliului Județean Prahova și președinte PSD Prahova, vreau să vă spun că justificarea cu acordarea etapizată a drepturilor cuvenite copiilor este o minciună electorală, una dintre cele mai cinice pe care le-am auzit vreodată. Ea a fost scornită în laboratoarele PNL, pentru a depăși impactul emoțional și reacțiile de nemulțumire ale părinților față de impactul real al deciziei: TĂIEREA cu 80% a ALOCAȚIILOR COPIILOR.

Voi condamna întotdeauna ferm orice decizie de tăiere a drepturilor copiilor! PSD va depune moțiune de cenzură la mijlocul lunii august, pentru a trimite acasă acest Guvern incompetent, care, în loc să găsească bani pentru copiii din România, are ca prioritate numai afacerile pentru clientela de partid!”, a reacționat președintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-o-femeie-din-ploiesti-cheama-parintii-la-procesul-colectiv-pentru-obtinerea-alocatiilor-dublate-retroactiv/?fbclid=IwAR3JsaxM97721srzzJZSRhpxyi-essLhL6R7tA5AhgvkjkJpUas9pdhR9jk

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor