logo
RNTV Live

Bogdan Toader: Avem datoria să susținem împreună Universitatea “Petrol-Gaze” din Ploiești!

bt
Mihai Constantinescu

Deviza “Împreună, dezvoltăm Prahova” nu este doar un slogan de campanie pentru Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și candidat al Alianței pentru Prahova pentru un nou mandat la conducerea autorității județene.

Comunitatea județului Prahova are nevoie, pe lângă infrastructură rutieră, spitale mai bine dotate, rețele de utilități sau infrastructură școlară, de colaborare și pentru menținerea la cote înalte a învățământului universitar, iar Universitatea “Petrol-Gaze” din Ploiești are, la rândul său, nevoie de susținerea acestei comunități prahovene.

De aceea, în perioada 2016-2020, Bogdan Toader, în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, s-a aflat aproape de viața universitară a județului, prin implicarea în proiectele derulate de reprezentanții universității ploieștene.

Cel mai nou proiect derulat în colaborare cu UPG este unul inovator, care vizează crearea unui sistem de climatizare performant în campusul de la Ploiești, bazat pe energie geotermală.

Bogdan Toader a anunțat asocierea Consiliului Județean Prahova cu Universitatea “Petrol-Gaze” Ploiești, pentru cofinanțarea acestui proiect revoluționar, ce va fi implementat cu fonduri norvegiene:

 “Avem datoria să susținem împreună Universitatea “Petrol-Gaze” din Ploiești! Sunt mândru că la universitatea ploieșteană, al cărei absolvent sunt și eu, va fi implementat un proiect revoluționar de asigurare a unui sistem de climatizare performant bazat pe energie geotermală. Astfel, cu fonduri norvegiene în valoare de 1,59 milioane de euro și cu o cofinanțare de 240.000 de euro de la Consiliul Județean Prahova, campusul UPG Ploiești va deveni unul dintre puținele din Europa în care se utilizează energia geotermală pentru încălzirea/răcirea spațiilor din amfiteatre, laboratoare sau săli de cursuri. Este un sistem eficient energetic, prin care se reduc foarte mult cheltuielile de încălzire pe perioada sezonului rece, dar și cheltuielile cu răcirea spațiilor pe timpul verii. Felicit echipa care a lucrat la acest proiect și îi asigur pe reprezentanții Universității Petrol-Gaze, din Ploiești, de toată susținerea mea!”.

Susținere care se va dovedi benefică și în viitor pentru studenții UPG, pentru că Bogdan Toader, candidatul Alianței pentru Prahova la funcția de președinte al Consiliului Județean, are în vedere și dezvoltarea unui program de internship care să ofere tinerilor studenți oportunitatea de a-și perfecționa abilitățile în scopul dezvoltării unei cariere în cadrul administrației județene.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor