logo
RNTV Live

Bogdan Nica – omul care a desființat clauzele abuzive din contracte

bogdan nica 2
Oana Stoica

În vârstă de 49 de ani, Bogdan Cristian Nica s-a impus în viața publică a Ploieștiului în două domenii foarte competitive: este unul dintre cei mai apreciați medici generaliști și unul dintre cei mai respectați și apreciați liberali. Este  născut și crescut în Ploiești, ”găzar din tată în fiu” cum îi place să se auto-intituleze, locuiește la aceeași adresă unde au locuit bunicii și părinții săi.

A urmat studiile primare și liceale la Colegiu Național Mihai Viteazul – liceul etalon al orașului, apoi a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca. Continuu preocupat de dezvoltarea profesională și personală, doctorul Bogdan Nica a urmat studiile post-universitare de specializare în medicina de familie la Universitatea de Medicina Carol Davila din București și o serie de cursuri pentru formarea și completarea competențelor în domeniul managementului sanitar, sănătății publice și medicinii ocupaționale.

A urmat cursuri de  Master în management la ASE București, un curs de specializare în statalitate și politica de stat la Georgetown University – SUA. De asemenea, a urmat numeroase alte cursuri și specializări postuniversitare în domeniul sănătății publice, auditului public, proiectelor cu finanțare externă și managementului sanitar. Este doctorand în ultimul an la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, cu o teză privind sănătatea publică – preocupare de siguranță națională.

S-a remarcat ca medic puternic implicat în sprijinul comunității sale în principal prin numeroasele intervenții medicale de urgență alături de echipajele medicale ale MAI la evenimente cum ar fi :  Incendiul de la Rafinăria Petrotel, incidentele de la Mefin și Romfosfochim. Este unul dintre puținii medici prahoveni care a participat direct la salvarea vieții răniților de la Costești în timpul mineriadei din 1999.

Membru al PNL încă din 1990, din perioada studenției, este coautor al capitolului ”Sănătate” din programul candidatului PNL la alegerile prezidențiale și coautor la programul de guvernare al USL 2012. A fost membru al Comisiei Nationale de Sănătate a PNL între 2011 – 2012. În prezent este membru al Biroului Permanent Județean al PNL Prahova.

De-a lungul timpului a îndeplinit numeroase funcții administrative: Medic șef al Policlinicii MAI Ploiești, Director Executiv al Direcției de Sănătate Publică(DSP) Prahova, Inspector General de Stat, Secretar General al Ministerului Sănătății, Președinte cu rang de  Secretar de Stat al Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor.
Ca șef al DSP Prahova, a condus campania de vaccinare a populației expuse în timpul epidemiei de gripă aviară, fiind remarcat de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății și de conducerea Ministerului Sănătății, și promovat Inspector General de Stat. În noua sa calitate, Doctorul Bogdan Nica a constituit Inspecția Sanitară de Stat, a participat la elaborarea a  numeroase regulamente de profil, din care amintim algoritmele de intervenție la calamități, inundații, caniculă și altele.
În anul 2007 a fost numit de Primul Ministru Secretar General al Ministerului Sănătății, calitate în care împreună cu Raed Arafat a contribuit la imbunatatirea asistentei medicale de urgenta, a normelor de igiena a populatiei, la definitivarea  legii 95 a Sănătății Publice, la programul național de dotare cu e echipamente de diagnostic, la construirea  si utilarea unităților de primiri urgențe (UPU) la programul  național de combatere a diabetului,etc.
În aceasta perioadă a întreprins toate demersurile necesare pentru renovarea, reabilitarea și dotarea cu echipamente performante a spitalelor din Prahova, în mod deosebit Maternitatea din Ploiești și Spitalele din Urlați, Mizil, Sinaia și Câmpina.

Ca președinte al ANPC, între 2012 si 2014 a promovat ca inițiator numeroase acte normative ce țineau de competența protectiei consumatorilor printre care: modificarea legii clauzelor abuzive, a legii garanțiilor, legislația privind metalele și pietrele prețioase, legislația secundară privind comercializarea pâinii și produselor de panificație etc. Lui Bogdan Cristian Nica i se datorează primele măsuri pentru limitarea reclamelor înșelătoare ca si implementarea la toti comerciantii a numarui unic de reclamatii 9551-ANPC.
De altfel, anul 2012 este anuI schimbărilor fundamentale în activitatea și percepția ANPC, iar Bogdan Cristian Nica a fost declanșatorul acestor schimbări care au dus la poziționarea instituției în topul încrederii românilor.
Este candidat al PNL Prahova la Camera Deputaților. Votând poziția 1 pe buletinul de vot, pe 11 decembrie poți trimite în Parlament un om care ți-a arătat că te poți baza pe el prin fapte, nu prin vorbe și promisiuni. Găsești mai multe detalii despre Bogdan Cristian Nica și despre proiectele pe care vrea să le promoveze ca deputat pe:
https://www.facebook.com/candidatPNLparlament/?fref=ts
Contactează-l pe Bogdan Cristian Nica pe pagina sa de Facebook și intră în discuții directe cu el. Interesează-te ce candidați propune PNL Prahova și ce au ei de oferit Prahovenilor accesând pagina: https://www.facebook.com/pnlph/?fref=ts

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor