logo
RNTV Live

Billie Eilish promovează noua geantă din piele vegană de la Gucci!

OIF
Constantin Corina

Geanta Gucci este realizată din piele vegană a casei de modă iar Billie Eilish este vedeta campaniei publicitare

Cântăreața vegană Billie Eilish este vedeta campaniei publicitare Gucci pentru noua sa geantă vegană din piele.

Geanta Horsebit 1955 este fabricata din Demetra, o alternativa de piele vegana dezvoltata de Gucci. Demetra este 75% pe bază de plante, folosind viscoză, pastă de lemn și plastic pe bază de porumb fără OMG. Restul de 25% este fabricat din materiale sintetice derivate din combustibili fosili. Gucci explorează cum să crească proporția de materiale nefosili în Demetra.

„Sunt onorata să fac parte din evoluția Gucci în regândirea tradiției”, a spus Eilish pentru Vogue. „Este o nouă înțelegere și una căreia nu se teme să evolueze într-o nouă direcție, care contează cu adevărat pentru mine.”

Eilish, în vârstă de 21 de ani, este vegană de la 12 ani și este un susținător deschis al animalelor și activistă împotriva schimbărilor climatice.

Încarnările anterioare ale genții Horsebit 1955 erau făcute din piele sau pânză cu ornamente din piele. Geanta originală a fost denumită 1955 pentru anul lansării și a fost reproiectată în 2019 ca Horsebit 1955. Pe lângă aceste genți, Gucci folosește piele în multe dintre hainele sale, de la pantaloni la mănuși la trenciuri.

Deși tot mai multe mărci de modă renunță la blană, pielea continuă să fie un material popular și utilizat pe scară largă. La nivel global, piața de piele este evaluată la 468,49 miliarde USD în 2023 și se preconizează că va crește la 738,61 miliarde USD până în 2030.

Într-un videoclip din 2022 pe Instagram, Eilish a explicat cum a aflat despre tratamentul animalelor în sistemul alimentar și impactul asupra climei al creșterii animalelor. Pielea este un coprodus al producției de carne și are propriile sale efecte negative asupra animalelor și mediului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor