logo
RNTV Live

Bill Gates: „Inteligența artificială va fi revoluționară!”

62333778
Ștefan Petre

Într-un articol de opinie publicat recent, Bill Gates compară tehnologia inteligenței artificiale (AI), precum cea din spatele unor instrumente ChatGPT, cu interfața grafică din 1980. Consideră că ambele ar putea avea același start revoluționar pentru o nouă eră a tehnologiei.

Interfața grafică a utilizatorului a fost prototipul sistemelor de operare moderne precum Windows și Mac. Despre AI, Bill Gates afirmă cu mare încredere că va aduce tot felul de schimbări, cel puțin la fel de importante, în următoarele decenii.

Bill Gates: „Dezvoltarea inteligenței artificiale este la fel de fundamentală ca și crearea microprocesorului, a computerului personal, a internetului și a telefonului mobil. Va schimba modul cum oamenii lucrează, învață, călătoresc, primesc asistență medicală și comunică între ei”.

Încă este prea devreme pentru a spune cu certitudine dacă AI-urile vor fi pozitive sau catastrofale pentru societate, însă Gates afirmă că acestea sunt „în viitorul nostru”.

„Această nouă tehnologie poate ajuta oamenii de pretutindeni să își îmbunătățească viața. În același timp, lumea trebuie să stabilească regulile de circulație, astfel încât orice dezavantaje ale inteligenței artificiale să fie cu mult depășite de beneficiile sale”, scrie el.

Citește mai multe previziuni ale lui Bill Gates pe tema inteligenței artificiale la Știrile Pro TV.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor