În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii au reținut 671 de permise de conducere, dintre care 115 pentru consum de alcool și 26 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, în urma unor ample acțiuni de control desfășurate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). De asemenea, au fost retrase 311 certificate de înmatriculare, în urma constatării unor nereguli. MAI a anunțat că în aceeași zi s-au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 3,6 milioane de lei pentru 9.765 de contravenții constatate.

În cadrul intervențiilor din această perioadă, structurile MAI au gestionat un număr total de 5.676 de evenimente, dintre care 3.707 au vizat menținerea ordinii publice, iar 1.969 au avut caracter de urgență. Un număr de 217 persoane au fost prinse în flagrant, în legătură cu 224 de fapte penale comise, iar 13 persoane urmărite național sau internațional au fost depistate, fiind luate măsuri legale împotriva lor.

De asemenea, MAI a luat măsuri preventive pentru 27 de persoane, iar la nivelul structurilor de poliție s-au semnalat 881 de posibile infracțiuni, din care peste 23% au fost identificate din oficiu.

În ceea ce privește intervențiile pompierilor, aceștia au desfășurat 38 de controale pentru prevenirea situațiilor de urgență și au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 134.500 de lei. Totodată, au gestionat 1.383 de situații de asistență medicală de urgență, au intervenit în 107 cazuri de stingere a incendiilor și au efectuat 4 descarcerări, salvând 7 persoane.

Echipajele Inspectoratului General de Aviație au salvat, în aceeași perioadă, 18 persoane aflate în situații de urgență.

În altă ordine de idei, nu au fost înregistrate cereri de azil din partea cetățenilor ucraineni în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, de la începerea conflictului din Ucraina, un număr de 4.423 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. În plus, în perioada cuprinsă între 18 iulie și prezent, au fost emise 138.630 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, dintre care 25 au fost acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 34.6%, potrivit precizărilor MAI.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *