logo
RNTV Live

Bilanţ ISU Prahova în minivacanţa de Crăciun: 118 situații de urgență

1
Mihai Constantinescu

Bilanţ ISU Prahova în minivacanţa de Crăciun: 118 situații de urgență

Minivacanţa de Crăciun a fost una plină de evenimente în Prahova. Potrivit bilanţului realizat de către reprezentanţii ISU Prahova, în minivacanța de Crăciun, în perioada 24 – 30 decembrie s-au înregistrat 118 situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 16 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 146 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și în alte 28 misiuni de protejare a comunităților.

Peste 210 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

“În cele șase zile, 133 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 2 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite.
Din nefericire, în această perioadă au fost și persoane care și-au pierdut viața ca urmare a situațiilor în care au fost implicate. În urma cazurilor înregistrate, o persoană a decedat în urma unui accident rutier, iar o altă dintr-un caz medical.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 18 accidente rutiere în urma cărora 12 adulți și 2 minori fiind transportați la spital.

Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 14 acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unități de alimentație publică și cult.
Pe timpul verificărilor au fost depistate 74 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 12 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 74 avertismente. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate exerciţii de evacuare în caz de incendiu și instruiri la care au participat 36 persoane.

De asemenea, echipajele de pompieri militari au efectuat 57 misiuni de recunoaştere în teren, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Reamintim cetățenilor ca în această perioadă să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.
De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase și să se rănească.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat”.

comunicat ISU Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor