logo
RNTV Live

Biblie veche de 1000 de ani, scoasă la licitație: se estimează un preț de 50 mil. $!

image-2023-04-16-26208665-41-codex-sassoon-expus-israel
Ștefan Petre

La sediul Sotheby’s din New York va avea loc, luna viitoare, o licitație pentru ceea ce ar putea deveni cea mai scumpă carte din toate timpurile. Este vorba despre o Biblie evaluată de experți la o valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari, a relatat The Conversation, potrivit Hotnews.


Biblia este cea mai vândută carte din istorie, Guiness World Records estimând încă din 1995 că în jur de 5 miliarde de copii au fost vândute și distribuite de-a lungul timpului, iar exemplarul scos la licitație este considerat unul dintre cele mai vechi ale cărții religioase.


Mai exact, Scriptura care urmează să fie scoasă la licitație pe 16 mai este scrisă în ebraică și datează din jurul secolului X d. Hr. Există însă manuscrise mai vechi chiar și cu o mie de ani, copiate de scribi pe pergamente și papirus (cum ar fi cele găsite de beduini în peșterile de pe malul de vest al Mării Moarte). Din păcate, acelea sunt însă fragmentate, existând în jur de 30.000 de bucăți separate care cu greu pot fi îmbinate la loc.



Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor