Ovazul este varianta perfecta pentru un mic dejun repede de preparat cat si bogat in vitamine fiind din ce in ce mai iubit in ultimul timp. Afla si tu ce beneficii aduce acesta si retete pentru a iti incepe dimineata!
Valori nutritionale
Fosfor: 41% din doza zilnică recomandată
Magneziu: 34% din doza zilnică recomandată
Cupru: 24% din doza zilnică recomandată
Fier: 20% din doza zilnică recomandată
Zinc: 20% din doza zilnică recomandată
Acid folic: 11% din doza zilnică recomandată
Vitamina B1: 39% din doza zilnică recomandată
Vitamina B5: 10% din doza zilnică recomandată
Calorii: 65 kcal
Beneficii
- Te ajută să slăbești și să te menții
- Contribuie la scăderea colesterolului rău – LDL
- Ajută la reglarea tensiunii arteriale
- Scad riscul de cancer de colon
- Stabilizează glicemia, riscul de diabet sau de boală coronariană este mult mai scăzut
- Cresc calitatea somnului
Retete
Fulgi de ovăz cu lapte
- Amestecă ½ cană de fulgi de ovăz cu o cană de lapte (poate fi și lapte vegetal, precum cel de soia sau cocos) și un praf de sare. Pentru a oferi o aromă deosebită, poți adăuga și un praf de scorțișoară sau câteva nuci. Ideal ar fi să lași cerealele să se înmoaie în lapte peste noapte, la frigider sau într-un spațiu răcoros și ferit de lumină și să le consumi dimineața, cu fructe proaspete pe deasupra.
Fulgi de ovăz cu iaurt
- Poți amesteca fulgii de ovăz cu iaurt și cu o linguriță de miere de albine, precum și cu un pumn de fructe de pădure. Acest amestec ar trebui să fie consumat imediat după ce este preparat sau măcar în următoarele 2-3 ore. Dacă ești mereu pe fugă dimineața, poți pune fulgii de ovăz și fructele de pădure spălate într-un recipient, iar cutia de iaurt și bananele, precum și mierea separat, pentru a le consuma la birou.
Terci cald de ovăz
- Pune într-o oală mică, o cană de lapte de care consumi de obicei, de vacă sau vegetal, împreună cu o treime de cană de fulgi de ovăz, la fiert la foc mic. Când începe oala să clocotească, amestecă terciul cu o lingură din lemn, ușor, pentru a evita formarea cocoloașelor. Amestecă încet timp de 3-4 minute, după care ia terciul de pe foc și asezonează-l cu puțină sare, un praf de scorțișoară, nuci, miere de albine sau orice altceva îți dorești peste el.
Ingrijirea tenului
- Combaterea punctelor negre
– 2 linguri de fulgi de ovăz, trei linguri de iaurt simplu și sucul de la o jumătate de lămâie.
Ingredientele se amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă, după care se aplică în zona T – frunte, nas și bărbie, zonele în care apar adesea punctele negre. Se lasă să acționeze 10-15 minute, după care se clătește fața cu apă călduță. Masca se poate aplica de 2-3 ori pe săptămână.
- Mască pentru ten sensibil
– 3 linguri de fulgi de ovăz, 1 lingură de apă caldă, 1 lingura de miere. Folosim blenderul pentru a transforma ingredientele într-o pastă. Masca se aplică pe tenul curat, spălat in prealabil cu apă caldă pentru deschiderea porilor. Lăsăm să se usuce, apoi o îndepărtăm folosind apă caldă.
Sursa: doc.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.