Bătăuşii din şcoli sunt puşi la zid din această toamnă. Decizia MAI

cautam-reporteri-republikanews

Bătăuşii dispar

Bătauşii din şi de pe lângă şcoli nu vor mai exista din această toamnă. Cel puţin asta este intenţia Ministrul de Interne, Marcel Vela. Acesta a anunţat că a  fost înfiinţată Direcţia pentru Siguranţă Şcolară, care va fi alcătuită din 270 de poliţişti.

“Am ordonat prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 1842 din 8 septembrie înfiinţarea, în cadrul Poliţiei Române, a Direcţiei pentru Siguranţă Şcolară. Poliţia Siguranţă Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying, şi actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acesteia. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a anunțat ministrul MAI.

Structura va coopera cu unităţile de învăţământ şi autorităţile locale pentru combaterea “fenomenului criminogen din şcoli” şi va acţiona în comun cu celelalte structuri ale MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a criminalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri, potrivit observatornews.ro.

just insolv sprl

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here