logo
RNTV Live

Baschetul 3×3 intră în sezonul 18 cu ochii spre Paris 2024. Iată ce aduce turneul din București

NCAA Men’s Basketball Diamond Head Classic – Liberty v Brigham Young DEC25, Honolulu, USA – 25 Dec 2021
Fălcescu Andreea

În anul curent, seria de evenimente a circuitului de baschet 3×3 Sport Arena Streetball va demara astăzi cu competiția desfășurată pe suprafețele de joc ale Politehnicii din București. După ce a fost inclus în calendarul Jocurilor Olimpice din Tokyo 2020, modalitatea de baschet 3×3 se află în plin proces de selecție pentru participarea la ediția de la Paris 2024.

Sport Arena Streetball este principalul turneu al baschetului 3×3 în România, și în acest an va sărbători cea de-a optsprezecea ediție, compusă din cinci etape în București, care vor avea loc între luna mai și luna august, urmate de finala desfășurată la Constanța în luna septembrie.

O situație fără precedent se desfășoară în cadrul acestui turneu. Numărul impresionant de 500 de jucători se vor alinia la start, stabilind un record în categoria sub 14 ani la băieți, unde nu mai puțin de 27 de echipe și peste 100 de jucători s-au înscris în competiție.

Un alt aspect remarcabil este introducerea premiilor în bani la toate categoriile de vârstă, o premieră absolută în istoria evenimentului. În total, valoarea premiilor, care include și produse oferite de partenerii competiției, depășește suma de 10.000 de euro.

La categoria Open Masculin, echipa CSM Constanța se bucură de statutul de favorită, având în componență trei jucători care au participat în circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour în anul precedent. Alături de Vlad Corpodean, Mario Lazăr și Andrei Oprean, toți trei prezenți pe teren la Mastersul de la Utrecht în anul anterior, se va alătura și jucătorul Vitalie Bălan.

Jucătoarea infailibilă, Sonia Ursu, face parte din echipa națională feminină care a reprezentat cu mândrie România la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și își propune să conducă echipa Agro Squad către încă un titlu în cadrul Sport Arena Streetball. Ursu este recunoscută ca una dintre cele mai de succes jucătoare, având 13 titluri câștigate din cele 14 participări anterioare!

Toți jucătorii care iau parte în turneele de baschet 3×3 organizate sub egida FIBA 3×3 primesc puncte în clasamentul mondial. Aceste puncte sunt luate în considerare și în clasamentul mondial pe națiuni, un criteriu crucial pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Sursa: gsp.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor