logo
RNTV Live

BASCHET: CSM Petrolul debutează mâine în Liga Națională

arges-1160×654
Ștefan Petre

Echipa de baschet CSM Petrolul Ploiești a trecut cu succes de etapa calificărilor pentru Turneul Final al Cupei României, obținând două victorii în meciurile disputate la Craiova. Acum, prahovenii pentru debutul în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, denumirea primului eșalon al baschetului românesc pentru acest sezon.

Prima partidă din campionat va avea loc sâmbătă seară, începând cu ora 18:00, în Pitești, împotriva echipei FC Argeș. Piteștenii au suferit multiple schimbări în această vară, inclusiv la nivelul băncii tehnice, și au avut un parcurs mixt în Cupa României, înregistrând o înfrângere cu Rapid, scor 57-62, și o victorie împotriva echipei CSM Târgu Jiu, scor 88-80, ambele meciuri disputate pe teren propriu (“Pitești Arena”).

Începem campionatul cu un meci dificil, la Piteşti, pe terenul uneia dintre echipele bune ale Ligii Naţionale, care, statistic vorbind, a avut a doua cea mai bună defensivă în cupă, evident fără să ţinem cont de anumite meciuri care nu au avut miză pentru unele formaţii. Piteştiul este o echipă redutabilă mai ales pe teren propriu, are un antrenor nou şi au schimbat destul de mult la nivelul lotului de jucători, aşa că meciul va fi cu atât mai dificil. Noi avem un moral bun după cele două victorii din Cupa României, cred că la Craiova ne-am prezentat bine în special în plan defensiv şi, după pregătirea bună din această săptămână, mergem să obţinem un rezultat bun la Piteşti.

Mihai Popa, antrenorul principal de la CSM Petrolul

În ceea ce privește componența echipei, aceasta va fi aceeași ca în meciurile de la Craiova, cu excepția absenței lui Codruț Dinu, care rămâne accidentat.

Meciul va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet, accesibil prin link-ul următor: https://www.youtube.com/watch?v=F4G3gbPGk5Q.

În prima fază a campionatului, CSM Petrolul Ploiești face parte din Conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin, unde concurează alături de echipe precum BC CSU Sibiu, CSM CSU Oradea, SCM „U” Craiova, FC Argeș Pitești, CSM 2007 Focșani, CSM Târgu Mureș, CSM Constanța și CS Vâlcea 1924.

În această fază, se vor desfășura meciuri tur-retur pe parcursul a 16 etape. Ulterior, primele 5 echipe clasate din cele două conferințe se vor reuni în Grupa 1-10, jucând împreună cu punctele acumulate în prima fază și vor disputa meciuri tur-retur doar între ele. Celelalte 4 echipe procedează la fel în Grupa 11-18. După încheierea Fazei a II-a, primele 8 echipe din Grupa 1-10 vor intra în play-off, ocupantele locurilor 9-10 vor avea vacanță, iar ultimele 8 echipe vor juca în play-out. Este important de menționat că, spre deosebire de sezonul precedent, vor retrograda 4 echipe.

Următorul meci de pe teren propriu al CSM Petrolul Ploiești este programat la sfârșitul săptămânii viitoare, împotriva CSM Constanța.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor