logo
RNTV Live

Barbie lansează prima păpușă cu scolioză

fn0yqfcwib4dqiq
Ștefan Petre

Mattel, creatorul lui Barbie, a introdus prima păpuşă cu scolioză din istorie. Noua păpuşă Chelsea are o curbură a coloanei vertebrale şi o proteză pentru spate.

Noua păpuşă lansată este numită Chelsea și considerată sora mai mică a lui Barbie, cu coloana vertebrală curbată şi cu o proteză de spate detaşabilă. Invocând “puterea reprezentării”, brandul îşi propune să normalizeze aparatura şi să încurajeze incluziunea socială.

Mattel a lucrat în acest proiect cu Dr. Luke Macyszyn, neurochirurg certificat şi specialist în afecţiuni complexe ale coloanei vertebrale la copii, potrivit Independent. Noua iteraţie a lui Chelsea măsoară 15 centimetri înălţime şi poartă o rochie roz cu o brăţară verde detaşabilă la spate şi pantofi albi. Părul ei şaten este coafat în valuri.

Citește continuarea la: https://www.mediafax.ro/life-inedit/barbie-lanseaza-prima-papusa-cu-scolioza-din-istorie-21561013

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor