logo
RNTV Live

Bărbatul care a deschis, în zbor, ușa unui avion va rămâne în arest

ce-pret-are-un-avion-privat-si-de-unde-il-poti-cumpara
Tudor Teodora

Un tribunal sud-coreean a prelungit duminică arestarea preventivă a unui pasager care a deschis uşa unui avion aparţinând companiei Asiana Airlines cu câteva minute înainte de aterizare, la Daegu, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, relatează Reuters, citată de News.ro

Acest bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost reţinut la aterizare, vineri, după ce a deschis uşa unui avion de tip A321-200 care se afla la 213 metri altitudine şi a provocat panică la bord.

Tribunalul districtual din Daegu a emis un mandat pe numele bărbatului, cu privire la încălcarea legii securităţii aviaţiei, apreciind că acesta poate fugi înainte să fie judecat.

Acest mandat permite poliţiei să-l menţină în arest preventiv mai mult timp.

Bărbatul nu a fost inculpat în această audiere.

Autorităţile au anunţat că numele acestuia de familie este Lee, însă nu i-au dezvăluit identitatea, o uzanţă în această ţară.

Lee a declarat că a deschis uşa pentru că voia să coboare din avion mai repede.

”Îmi pare rău pentru copii”, a declarat el presei, în timp ce era escortat la tribunalul din Daegu la audiere, referindu-se la elevi care se aflau la bord şi care au fost conduşi la spital din cauza unor probleme respiratorii.

Ei au fost externaţi toţi după două ore, a anunţat un reprezentant al pompierilor.

Asiana Airlines a oprit – începând de duminică – să mai vândă locurile cele mai apropiate de ieşirea din avioanele de tip A321-200, potrivit Yonhap.

Un reprezentant al Ministerului sud-coreean al Transporturilor a subliniat vineri că deschderea unei ieţiri de urgenţă este posibilă aproape de sol, deoarece presiunea din avion şi de afară sunt asemănătoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor