logo
RNTV Live

Bărbaţii români cu vârsta între 18 şi 60 de ani, în rezervă generală în cazul unui război

soldati romani
Mihai Constantinescu

Bărbaţii români cu vârsta între 18 şi 60 de ani, în rezervă generală în cazul unui război. Acesta este proiectul de lege la care se lucrează în acest moment la nivel înalt. Urmează să fie dezbătut de Givern.

Potrivit ziare.com, guvernul pregătește un proiect de lege pentru “gestionarea situațiilor de criză”, în contextul războiului din Ucraina.

Mai exact, potrivit documentului, toți bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani vor intra în rezervă generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război.

De asemenea, se prevede că cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar activ sau în rezervă, cei încorporabili, adică între 20 și 35 de ani, dar și bărbații cu vârste între 35 și 63 de ani.

Potrivit draftului de act normativ, Consiliul Suprem de Apărare a Țării poate impune situația de criză, la propunerea ministrului Apărării, mai notează sursa citată.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-instalatie-de-cercetare…/

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor