logo
RNTV Live

BANI ÎN PLUS PENTRU DASCĂLII DIN ZONE DEFAVORIZATE/VIDEO

Georgescu Cristi

Schimbarile legilor educatiei vin la pachet si cu beneficii pentru cadrele didactice din zonele dezavantajate. Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat ca va fi facut public un calendar al  schimbarilor, cu detalii despre dascalii care vor putea sa primeasca bani in plus la salariu.

Potrivit ministrului educatiei, Ligia Deca, intelegerea in coalitie este ca tot ceea ce tine de grila de salarizare a dascalilor va fi prevazuta in legea speciala, insa, de principiu se pleaca de la ideea unei salarizari mult mai bune in acord cu rolul pe care profesorii, educatorii si invatatorii il au in ansamblul social. Ministrul spune ca in ceea ce priveste profesorii din zonele dezavantajate, se va propune, pe de-o parte un coeficient suplimentar de finantare a acelor scoli si in plus, o serie de beneficii care vizeaza prime de instalare si posibilitatea de crestere a salariilor pentru cei care merg in comunitatile unde intr-adevar este mai greu din punct de vedere al inegalitatilor de achizitii intre copii, tinandu-se seama de distantei fata de centrele mari. Mai marii din minister isi propun chiar sa identifice zone prioritare de investitii in educatie, in asa fel incat sa se directioneze finantarea necesara acolo unde este nevoie de ea. Ministerul isi doreste ca profesorii care merg in zonele dezavantajate sa aiba sprijin suplimentar. Ligia Deca a afirmat ca se asteapta decizia in coalitie, dupa care va fi anuntat un calendar privind adoptarea legilor educatiei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor