logo
RNTV Live

Bani din asigurări prin înscenarea unor evenimente rutiere

tamponare 6
Mihai Constantinescu

Bani din asigurări prin înscenarea unor evenimente rutiere. Este metoda de îmbogătire pusă în aplicare de mai mul.ti bărbăti din Bihor pentru a face rost ușor de bani nemunciți.

Afacerea ilegală a fost pusă pe picioare în anul 2020. În tot acest timp, 30 de persoane, din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 și 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăților de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere.

În fapt, 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte șase persoane ar fi produs, în mod intenționat, evenimente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri de la asiguratori.

Astfel, ar fi fost produse 21 de evenimente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăți de asigurări.

Oamenii legii au intrat pe fir și au organizat perchezitii. domiciliare.

Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

La finalizarea perchezițiilor, vor fi puse în executare 30 de mandate de aducere, emise pe numele celor 30 de persoane. Acestea vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în vederea audierii, urmând să fie dispuse măsuri legale, anunță Poliția Romană.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor