“Băieţii deştepţi”, afaceri e bănoase cu deşeuri. Percheziţii inclusiv în Prahova

sursă foto Adevarul
cautam-reporteri-republikanews

“Băieţii deştepţi” fac bani şi din piatră seacă, eventual din.. deşeuri. Au descoperit acest lucru oamenii legii care au cercetat un astfel de caz.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite.

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș pun în aplicare 190 de mandate de percheziție domiciliară, în 17 județe , inclusiv în Prahova și în municipiul București, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice.

Totodată, acțiunea vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei.

5 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Vezi şi https://republikanews.ro/dispar-cimitirele-de-masini/

Vezi şi https://republikanews.ro/prefectul-judetului-prahova/

sursa Poliţia Română

lafesta

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here