logo
RNTV Live

Bacalaureat 2019. Rezultatele la Bac sunt afişate luni

Bacalaureat 2019
rnews

Bacalaureat 2019. Rezultatele la Bac sunt afişate luni

Primele rezultate la Bacalaureat 2019 din sesiunea iunie-iulie sunt afişate luni, 8 iulie. Cei peste 130 de mii de candidaţi înscrişi primesc notele la probele scrise, dar şi media generală.

Potrivit Ministerului Educaţiei, rezultatele la Bac 2019 sunt publicate atât pe Internet, cât şi la avizierele liceelor unde candidaţii au susţinut examenul. Listele cu note sunt disponibile pe 8 iulie, până în ora 12.00.

După afişarea rezultatelor, absolvenţii de clasa a XII-a nemulţumiţi de notele primite, pot face contestaţie, pentru a obţine o mărire, inclusiv a mediei generale. Pentru depunerea cererilor de reevaluare a lucrărilor, candidaţii au la dispoziţie 4 ore, tot pe 8 iulie, în ziua afişării primelor rezultate, între 12.00 – 16.00.

Contestaţiile sunt soluţionate într-o perioadă de 4 zile, iar pe 13 iulie vor fi publicate rezultatele finale la Bac 2019. Candidaţii care au picat la prima sesiune sau cei care nu au putut să participe mai au o şansă în cursul acestui an, la cea de-a doua sesiune. Aceasta se desfăşoară la final de august – început de septembrie, însă înscrierile au loc în luna iulie.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidatul trebuie să obţină minim nota 5 la fiecare probă scrisă şi media generală minim 6.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor