Sursa: Bleeping Computer

Twitter amenință că va duce compania-mamă a Facebook, Meta, în judecată pentru noua sa aplicație rivală de socializare, Threads ce ar copia Twitter.

În noaptea în care Meta și-a lansat noua aplicație bazată pe text, Alex Spiro, avocatul personal al lui Musk, care a ajutat și la preluarea Twitter, i-a trimis lui Mark Zuckerberg o scrisoare oficială cu privire la „preocupările serioase” ale Twitter cu privire la legalitatea Threads, după cum a raportat prima dată Semafor.

Scrisoarea, confirmată de Insider, susține că Meta a folosit „secretele comerciale ale Twitter și alte proprietăți intelectuale” pentru a construi Threads.

Spiro a continuat în scrisoare să o acuze pe Meta că a angajat „zeci de foști angajați Twitter”, unii dintre care „au păstrat în mod necorespunzător documente și dispozitive electronice Twitter”. El a sugerat, de asemenea, că Meta a „crawlat și răzuit” datele Twitter despre utilizatori și adepți, amintind companiei că astfel de activitate este „interzisă în mod expres”.

În weekend, Twitter a impus brusc limite de rată pentru toți utilizatorii, lucru pe care compania a susținut după fapt că a avut ca scop oprirea altor companii să-și acceseze datele și un alt efort de a combate roboții care folosesc abuziv platforma.

Un purtător de cuvânt al Meta l-a referit pe Insider la o postare din Threads de la șeful de comunicații Andy Stone, în care a scris: „Pentru a fi clar, nimeni din echipa de inginerie Threads nu este un fost angajat al Twitter – pur și simplu nu este un lucru”.

Stone a adăugat într-un comentariu ulterior Threads, referitor la sugestia Twitter conform căreia Meta „răzuiește” date: „Interesant, având în vedere că Threads este alimentat de INSTAGRAM”.

Reprezentanții Twitter nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii înainte de publicare. Musk, răspunzând unui cont de Twitter care a postat știrea scrisorii, a scris „Concurența este bine, înșelăciunea nu este”.

Mai mult, o altă persoană familiarizată cu Twitter a remarcat că Musk a dat drumul sau a concediat inginerii Twitter cu miile de când a preluat platforma la sfârșitul lunii octombrie. La companie au rămas doar aproximativ 500 de ingineri, unde au fost odată peste 3.500. Și angajații și inginerii Twitter nu aveau acorduri de neconcurență care să le interzică în vreun fel să caute un loc de muncă la Meta sau la orice altă companie de tehnologie, a adăugat persoana.

Twitter a fost menit să colecteze dispozitivele de la foști angajați, dar a avut nevoie de luni de zile pentru a face acest lucru, potrivit numeroaselor conturi ale foștilor angajați.

Musk nu este unul care să se ferească de afirmații false ocazional în instanță. El a încercat să iasă din afacerea sa de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea Twitter de anul trecut, argumentând că platforma și directorii săi i-au păstrat informații și că platforma a fost invadată de „boți” care au făcut-o mai puțin valoroasă decât își dădea seama. Musk a respins în cele din urmă afirmațiile și a acceptat că va fi obligat să cumpere Twitter.

Avocații Twitter au spus că are „îngrijorări foarte reale” Musk solicita cantități masive de date Twitter, sub pretextul îngrijorării cu privire la „roboți”, pentru a construi o aplicație concurentă.

Sursa:businessinsider.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *