logo
RNTV Live

Avertisment: DNA furnizează primele detalii după vizita procurorilor la sediul ISU Dâmbovița

DNA
Iorgu Theo

Miercuri dimineață, procurorii din cadrul DNA desfășoară activități la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița. Aceasta survine în contextul în care două dosare penale au fost inițiate de DNA în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia. Aceste dosare au fost deschise ca urmare a sesizărilor din oficiu și sunt legate de aspectele legate de autorizarea stației GPL, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Dosarele au ca scop investigarea posibilelor infracțiuni de abuz în serviciu cu scopul obținerii de avantaje necuvenite, fie pentru sine, fie pentru altcineva, în legătură cu autorizarea stației. Reprezentanții DNA au indicat că au fost ridicate documente care sunt asociate cu dosarul aflat la Secția militară referitor la investigațiile efectuate de ISU în ceea ce privește stația GPL în care au avut loc explozii.

Conform reprezentanților DNA, nu au fost efectuate descinderi, ci au fost ridicate documente în cadrul acestei acțiuni, care este asociată cu dosarul aflat la Secția militară a DNA. Acest dosar privește inspecțiile efectuate de personalul ISU la stația GPL din Crevedia, locul unde au avut loc exploziile tragice în urma cărora au decedat două persoane și altele 56 au fost rănite.

Un al doilea dosar al DNA vare ca obiect instituţiile civile cu atribuţii vizând staţia GPL. În ambele dosare sunt pentru moment cercetate fapte, nu persoane, aflându-se în stadiul strângerii de probe.

Mai multe persoane purtând însemnele DNA au intrat în clădirea în care se află sediul ISU Dâmboviţa, conform imaginilor difuzate de Antena 3. Conform procedurii, aceştia ar urma să ridice documente de la ISU. Până la această oră, nici DNA nici ISU Dâmboviţa nu au oferit informaţii suplimentare pe această temă.

Mai multe informații găsiți aici.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor