Miercuri, Kremlinul a exprimat opinia că orice sprijin suplimentar acordat de Uniunea Europeană Ucrainei nu va influența rezultatul conflictului din această țară. Mai mult, a avertizat că astfel de cheltuieli ar putea avea un impact negativ asupra economiei europene. Informațiile provin de la agențiile de știri TASS și Reuters.

Marți, Financial Times a informat că Uniunea Europeană lucrează la elaborarea unui plan de rezervă de finanțare pentru Kiev, evaluat la până la 20 de miliarde de euro. Potrivit informațiilor, Bruxellesul intenționează să utilizeze o schemă de finanțare bazată pe datorie pentru a depăși opoziția Ungariei și pentru a debloca rapid fondurile către Ucraina. Aceste detalii sunt prezentate în articolul menționat.

Întrebat să ofere comentarii cu privire la aceste informații în cadrul conferinței de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că o alocare suplimentară de fonduri din partea Occidentului către Ucraina nu va schimba evoluția evenimentelor din această țară. Peskov a subliniat că „operațiunea militară specială” va continua până când obiectivele stabilite vor fi atinse.

Moscova a declarat anterior că invazia sa militară în Ucraina are ca scop demilitarizarea şi „denazificarea” acestei ţări. Kievul şi aliaţii săi occidentali spun că Moscova este hotărâtă să acapareze terenurile din Ucraina în stil imperial.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *