logo
RNTV Live

Avertisment de la ANPC: Atenţie la cumpărturile pe care le faceţi de Black Friday

Adevărul gol-goluţ despre Black Friday
Mihai Constantinescu

Avertisment de la ANPC: Atenţie la cumpărturile pe care le faceţi de Black Friday

Ziua celor mai mari reduceri din ani se poate transforma în ziua cu cele mai mari ţţepe. Itaă de ce, inspectorii ANPC recomadă cumpărtorilor să fie prudenţi şi atenţi.

Consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenționează să le achiziționeze, să acorde maximă atenție tuturor detaliilo, anunță MEDIAFAX.

În acest sens, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor recomandă verificarea prețurilor prin consultarea site-urilor care afișează prețuri comparative pentru același produs.

“În cazul în care aceștia consideră că drepturile le-au fost încălcate le recomandăm să ne semnaleze orice abatere și îi asigurăm că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor le va acordă tot sprijinul. Vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (șoldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor. Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de dată aplicării prețului redus. Pentru siguranță cumpărăturilor din perioada ofertelor de Black Friday citiți cu atenție caracteristicile produsului și verificăți dacă acesta corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor dvs”, recomandă ANPC.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/videoautoritatile-locale-si-judetene-in-alerta-grad-zero-dupa-un-apel-fals-in-ceea-ce-priveste-un-transport-cu-deseuri-radioactive/?fbclid=IwAR2fYsT-It7J4d5vM21IeQrXOoBGqDZsqwuGl3fA2d8bcQWsKSdSSczXMy4

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor