logo
RNTV Live

Avem nevoie de trecerea supraînălțată de la Rondul 2? Explicațiile viceprimarului Ganea

ganea la trecere pitoni london
Ciprian Radu

Avem nevoie de trecerea supraînălțată de la Rondul 2

Primăria Ploiești a decis să amenajeze o trecere de pietoni supraînălțată la Rondul 2. Lucrarea a strârnit controverse la început, însă necesitatea ei este evidentă. 

Linia dreaptă din Centru până la Sud a făcut, de-a lungul timpului, numeroase victime printre pietoni.

Primăria a hotărât ca la Rondul 2, la cea mai periculoasă trecere de pe Bulevard, să facă lucrări de înălțare a carosabilului, pentru a-i obliga pe șoferii vitezomani să încetinească.

Probleme a fost în prima și în a doua zi, până la aplicarea marcajelor. Deloc vizibilă de la distanță, trecerea supraînălțată s-a transformat în rampă de lansare.

Mașinile care circulau cu viteză aproape că au zburat de pe șosea!

Ieri a fost marcată trecerea cu vopsea albă, urmând ca, în scurt timp, marcajul să fie complet.

“Măsurile de creştere a siguranţei circulaţiei pietonale şi rutiere continuă la Ploieşti.

Am verificat lucrările de semnalizare orizontală, cu marcaj convenţional alb, aferente trecerii de pietoni supraînălţată de pe Bulevardul Independenţei, din zona rondul II. Lucrările vor fi finalizate zilele următoare, în funcţie de condiţiile meteorologice, odată cu aplicarea marcajului convenţional galben pentru o mai bună vizibilitate. Practic, necesită un timp de uscare, nefiind posibilă semnalizarea acesteia în două culori, concomitent.

Măsura a fost imperios necesară având în vedere faptul că în zonă s-au produs, frecvent, accidente rutiere şi, ne aşteptăm ca, în cel mai scurt timp posibil, să finalizăm toate semnalizările orizontale (transversale, longitudinale şi diverse) din Bulevardul Castanilor”, a anunțat viceprimarul Cristian Ganea pe Facebook.

În Ploiești, vor fi în total 19 treceri de pietoni supraînălțate.

Circulați, așadar, cu atenție, în zonele trecerilor de pietoni și reduceți viteza, așa cum, de fapt, prevede legea. 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor