Vineri seară, aproape 30 de localități din județul Timiș au rămas fără energie electrică din cauza furtunilor devastatoare, iar echipele companiei Enel au intrat imediat pe teren pentru a remedia avariile. Situația este atât de gravă încât întregul județ se află sub avertizare Cod roșu de vijelii și ploi.

Potrivit informațiilor furnizate de Enel, localitățile afectate includ Parța, Peciu Nou, Sânmartinu Sârbesc, Sânmartinu Maghiar, Uivar, Pustiniș, Otelec, Iohanisfeld, Ivanda, Giulvăz, Cebza, Foeni, Cruceni, Grăniceri, Gad, Crai Nou, Rudna, Giera, Dolaț, Ghilad, Ciacova, Obad și Petroman, iar alimentarea cu energie electrică în aceste zone se estimează să fie restabilită în jurul orei 1:00.

În plus, și localitățile Colonia Bulgară, Cheglevici, Cherestur și Beba Veche au fost grav afectate de avarii, iar Enel estimează că realimentarea cu energie electrică în aceste zone se va face în jurul orei 23:30.

De asemenea, în zona Sacălaz, străzile Topografilor, Principală și străzile adiacente au fost grav afectate, ducând la întreruperea energiei electrice, însă echipele Enel sunt pe teren și se așteaptă ca realimentarea să aibă loc în jurul orei 23:00, conform precizărilor reprezentanților companiei.

Echipele Enel lucrează cu operativitate pentru a remedia defecțiunile și pentru a readuce energia electrică în localități cât mai curând posibil.

Situația este deosebit de critică, iar meteorologii au emis o alertă de tip nowcasting Cod roșu de vijelii și ploi, evidențiind gravitatea fenomenelor meteo care afectează județul Timiș. Autoritățile și echipele de intervenție sunt în alertă maximă pentru a face față consecințelor acestei puternice furtuni.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *