logo
RNTV Live

Avântul a fost al… Petrolului! (galerie FOTO)

main maneciu
Cristian Anghelescu

Cum fiecare meci în care evoluează Petrolul se constituie într-un adevărat derbi al etapei, și acest joc de la Măneciu a respectat canoanele. După un intermezzo nefericit pe axa municipalității mănecene-Ploiești, via Jandarmerie – rezolvat relativ repede prin precizările aduce de către edilul Vasile Cordoș – prologul întâlnirii dintre Avântul și Petrolul s-a constituit într-o adevărată ambianță plăcută.

vlad cu dorinelGazdele, atente la detalii, au pregătit partida cu mare atenție: teren tăvălugit și proaspăt tuns, un spațiu amplu pentru reprezentanții mass-media, tribună și cale de acces separate pentru fanii trupei ploieștene. Iar întâlnirea dintre Cristi Vlad, președintele “lupilor”, și “principalul” gazdelor, Dorinel Munteanu, a fost una frumoasă, primită cu aplauze de tribuna alocată gazdelor!

Partida a început la ora 14:10, ambele grupări fiind de acord să aștepte galeria Petrolului venită cu trenul și ajunsă la stadion cu 10 minute întârziere!

bannerÎn minutul 30, galeria Petrolului a arborat un banner prin care a atras atenția organizatorilor vizavi de prea marea implicare a acestora pentru “rezolvarea” unor “probleme” adesea inexistente: “Dăm culoare pentru culori/ Lăsați-ne în pace, nu suntem infractori!”

Gazdele, susținute frenetic, au început în forță iar D. Stoian a avut o imensă ocazie de gol, singur la 6-7 metri, lateral stânga, trăgând cu ochii închiși, peste poartă! După alte două minute, de la 5 metri, central, D. Gheorghe a tras slab (foto), nefructificînd centrarea din corner a lui Cl. Tudor! În minutul 8, după o cursă începută de la mijlocul terenului, Păun trece de trei adversari și șutează, puțin, peste poartă! A fost acțiunea care a prevestit golul Petrolului din minutul 10, atunci când, după un nou corner bine executat de către Cl. Tudor, mingea a fost bâlbâită în careul mic iar VINTILĂ a îndeplinit o simplă formalitate: 0-1!

foto maneciu 2Scorul putea deveni 0-2 dar balonul trimis spre gol de Cl. Tudor (17) a fost respins, de pe linia porții, de către Filip!

Ocaziile de gol au abundat la poarta gazdelor dar Dumitrescu, Tudor sau Vintilă nu au găsit spațiul porții, după șuturi în forță din apropierea careului mare! În minutul 27, la o centrare a lui D. Gheorghe din flancul stâng, Păun a ajuns la întâlnirea cu balonul – și implicit cu a doua realizarea galben-albaștrilor! – mingea trecând razant cu butul drept!

În minutul 37, după o pătrundere solitară pe axul central, Filip a șutat de la peste 30 de metri, mingea trecând peste poartă!

interzisiRepriza s-a încheiat dar au urmat 15 minute de evenimente reprobabile, fani din tribuna “lupilor” vrând să-și facă dreptate în lupta cu jandarmii, și ei prea scrupuloși vizavi de suporterii interziși ai Petrolului, auto-exilați pe un gard din imaginara peluză!

foto maneciu 3Mitanul secund a debutat cu… două schimbări făcute de Tavi Grigore: I. Dumitrescu i-a cedat locul lui Nae iar Păun lui Nițescu.

La nici un sfert de ceas de la reluare (56), după centrarea lui Nae, D. GHEORGHE a reușit să marcheze al doilea gol al ”lupilor” și astfel să detensioneze definitiv atmosfera relativ încărcată creată la pauză: 0-2!

În minutul 70, scăpat singur spre golul al treilea, Nae a ajuns la 12 metri dar s-a împiedicat într-un smoc de… pământ, ratând oportunitatea de a se număra printre marcatori!

Nu a ratat această ocazie VINTILĂ (73), acesta sprintând decisiv și ironizându-l pe A. Toma cu un șut boltit, de mare jucător: 0-3!

În minutul 81, la șutul violent al lui Cl. Tudor, nou-intratul Borș a reușit să respingă mingea de pe linia porții, după un efort disperat!

Petrolul a câștigat meritat acest meci dovedind că perioada mai slabă și mai puțin norocoasă a trecut! Iar mănecenii, lipsiți de prospețime fizică, mai ales după pauză, au avut meritul de a juca curat, neobstrucționist, frumos!

Casetă

Avântul Măneciu – Petrolul Ploiești 0-3 (0-1)

Stadion: „Comunal” Măneciu. Spectatori: circa 3000. Marcatori: Vintilă (10), D. Gheorghe (56), Vintilă (73)

Avântul: A. Toma – Miroiu, G. Stanciu, Filip, Costache (79 Borș) – Cârstocea, Alangescu – A. Ciobanu (61 Mihai), D. Stoian (cpt), C. Stoian (52 Fl. Gheorghe) – A. Neagu (69 Sârbu). Antrenor: Dorinel Beznea.

Petrolul: Marinică – Olaru, Prunescu, Crăciun (79 Jipa), Velisar – Chiriță – I. Dumitrescu (49 Nae), Cl. Tudor (cpt), Vintilă, D. Gheorghe (84 S. Petre) – G. Păun (49 Nițescu). Antrenor: Octavian Grigore,

Cartonașe galbene: Borș (87)

Au arbitrat: Alin Gheorghe – Alexandru Chivu și Daniel Leca (toți din Ploiești).

Observator AJF: Cătălin Popescu (Ploiești)

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor