logo
RNTV Live

Autoritățile naționale de mediu, despre poluarea din Ploiești. Corina Lupu, director ANPM – Nu există statistici la nivel european ori internațional cu privire la un clasament al celor mai poluate orașe

Luiza Toboc

Ploiestiul, cel mai poluat oras din tară. O spune un studiu realizat de D&D Research, studiul potrivit căruia patru rafinării sunt responsabile de ceea ce înseamnă factor poluant la Ploiești. Locuitorii orașului sunt panicați, nu neapărat din cauza mirosului greu de suportat, ci, mai ales, din cauza riscului mare de îmbolnăviri.

Prezenți în cadrul emisiunii Sud Muntenia la Raport, realizată de televiziunea regionala MDI TV în parteneriat cu republikanews, au fost  cei din conducerea la nivel național a Garzii  Naționale de Mediu și a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, dar și cei doi directori de la nivel județean.

Din datele oficiale prezentate de către autoritățile de la mediu, nu există niciun fel  statistici concludente care să ateste faptul că un oraș este cel mai poluat din țară, după cum a afirmat Corina Lupu, director al ANPM.  Aceeași Corina Lupu a mai precizat că sunt probleme la Ploiești cu referire la poluare și că se iau măsuri pentru punerea în legalitate a operatorilor poluatori. În speță controale, sancțiuni și, în caz de neconformare, închiderea respectivelor unități economice.

Din aceleași date furnizate de către cei de la mediu, se pare că 70% din ceea ce înseamnă factor poluant nu este produs de rafinării, ci de ceea ce înseamnă trafic. Fie el rutier, feroviar, chiar aerian.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor