logo
RNTV Live

Autoritățile franceze antiterorism au reținut un adolescent de 16 ani în urma unei postări pe rețelele de socializare

Turnul Eiffel din Paris, există astăzi datorită unui prahovean. Vezi povestea neştiută a simbolului Franţei
Constantin Corina

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost reținut după ce a făcut o postare în care a sugerat că va muri ca un “martir” la Jocurile Olimpice de la Paris, purtând o centură de explozibili în jurul taliei

Un purtător de cuvânt al autorităților a declarat că adolescentul a fost arestat după ce a făcut public pe social media intenția de a fabrica o centură cu explozibil pentru a deveni un martir. O anchetă a fost inițiată pentru a determina dacă aceasta reprezintă o amenințare reală de comitere a unui act terorist.

Tensiunile din Orientul Mijlociu și Ucraina, precum și amenințările din partea militantilor islamisti din Franța, au crescut nivelul de alertă în materie de securitate la cel mai înalt nivel în Franța, țara-gazdă a Jocurilor Olimpice și Paralimpice din acest an, relatează Agerpres.

Guvernul Franței a solicitat sprijin militar suplimentar din partea a 45 de țări străine, precum și personal civil și polițienesc pentru a contribui la securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor