logo
RNTV Live

Autobuzele electrice ținute pe dreapta, în depoul TCE Ploiești

Dumitrescu Vlad

Cele nouă autobuze electrice achiziționate de Primăria Ploiești cu fonduri europene sunt trase de luni bune  pe dreapta, în depoul societății de transport în comum. Motivul? Nici în prezent acestea nu au fost înmatriculate pentru a putea intra pe traseu.

Primul autobuz electric a ajuns la Ploiești la începutul lunii iunie a anului trecut, iar de atunci stă nemișcat în depoul TCE. Între timp, au ajuns și celelalte opt autobuze electrice achiziționate de municipalitate prin Programul Operațional Regional.

Chiar și în această situație, respectivele mijloace de transport în comum nu pot intra pe traseu în ciuda nenumăratelor anunțuri în acest sens. Asta pentru că nu sunt înmatriculate și nu au fost finalizate toate procesele birocratice necesare.

Ploieștenii sunt de părere că  autoritățile locale ar fi trebuit să grăbească procedurile necesare pentru ca aceste mijloace de transport în comum să fie puse pe traseu.

Autobuzele electrice au o lungime de circa 12 metri, sunt dotate cu aer condiționat, sistem de supraveghere video interior/exterior, sisteme de informare călători, dar și sistem de contabilizare a numărului de călători. Teoretic, acestea ar urma ca la un moment dat să fie introduse în circulație traseele 2 și 2B.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor