logo
RNTV Live

AUTOBUZE ELECTRICE, UN NOU PROIECT ÎN TÂRGOVIȘTE

Calciu Laura

Autobuze electrice și stații de încărcare. Un nou proiect, realizat cu ajutorul fondurilor nerambursabile, ajunge în etapa finală, au anunțat autoritățile locale din Târgoviște. Valoarea investiției este de aproximativ 68 milioane de lei și este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Primarul din Târgoviște, Cristian Stan, a transmis că a fost lansată licitația de achiziție a noilor mijloace de transport, aferente proiectului intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”.
Astfel, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a:

 – 21 autobuze electrice de capacitate mare

 – 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază; – 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor