Austriecii au deconectat toate trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest, unele cu plecare din România, potrivit unui comunicat al companiei feroviare ÖBB.

Compania feroviară austriacă ÖBB a luat o măsură drastică în contextul întârzierilor semnificative înregistrate pe liniile directe maghiare care traversează rețeaua feroviară din Europa de Vest, conform ProTv.

ÖBB a avertizat în mai multe rânduri Căile Ferate Maghiare (MÁV) cu privire la această problemă, însă întârzierile persistente nu au fost remediate de către compania feroviară de stat din Ungaria. Ca urmare, ÖBB a anunțat o decizie drastică: deconectarea tuturor trenurilor maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest, potrivit unui comunicat oficial.

Această decizie va afecta mai multe rute importante, care conectează Ungaria și chiar România cu orașe germane și austriece. Începând cu momentul deconectării, toți pasagerii care călătoresc pe aceste rute vor fi nevoiți să coboare din trenurile lor la Viena și să își continue călătoria cu alte mijloace de transport.

MÁV, compania feroviară maghiară, nu a reușit să asigure operarea trenurilor internaționale fără întârzieri semnificative, ceea ce a condus la această decizie drastică din partea ÖBB. Legătura directă între Budapesta și orașele München, Linz sau Salzburg nu va mai fi funcțională, obligând pasagerii să facă schimb de trenuri la Viena.

În replică, compania maghiară MÁV a comunicat duminică, 1 octombrie, că în intervalul 2 – 26 octombrie, trenurile vor fi direcționate pe un traseu mai scurt, oprindu-se doar la Viena, „în conformitate cu faza actuală de renovare a magistralei principale Hegyeshalmi”.

Pe baza informațiilor primite de la Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB), începând din data de 2 octombrie (luni) și până pe 26 octombrie, trenurile railjet xpress care pleacă din Budapesta și călătoresc dincolo de Viena vor fi redirecționate pe un traseu mai scurt, oprindu-se doar la Viena. Această măsură este determinată de stadiul actual al lucrărilor de renovare a magistralei principale Hegyeshalmi

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *