logo
RNTV Live

Race for autism- competiția care strânge sute de oameni pentru cauze nobile

Câmpina Open MTB – Race for autism
rnews

Ediția a șaptea Câmpina Open MTB – Race for autism (CMTB) se apropie cu pași repezi. Mai sunt doar trei zile până la startul de Duminică 9 septembrie.

Trasee noi

Atât traseul pentru adulți, cât și cel copii / hobby pot fi considerate în întregime noi. Deși se folosesc și porțiuni ce făceau parte din traseele anterioare, acestea sunt parcurse acum în sens invers, acest lucru asigurând o experiență nouă chiar și pentru concurenții care ne-au trecut linia de start în anii anteriori.

Traseul scurt are o lungime de 13,2 km dintre care aproximativ 5 km sunt de șosea (Voila – Șotrile). Traseul lung va consta în parcurgerea traseului scurt de două ori, iar traseul pentru Copii / Hobby are o lungime de aproximativ 6 km și considerăm că va oferi o experiență de MTB plăcută pentru participanți.

De asemenea, o noutate este că de anul acesta, copii cu vârstele între 12 și 14 ani vor concura de asemenea pe traseul scurt (13,2 km).

Fond de premiere impresionant

Ca de fiecar dată organizatorii promit un fond generos de premiere de 27.850 lei. Premiile vor fi acordate pe criterii  de vârstă și nivel de performanță.

Din totalul fondului de premiere, suma de 11.800 lei reprezintă valoarea premiilor acordate în bani, restul de 16.050 lei fiind vouchere și produse oferite de susținătorii competiției.

Restricții rutiere

Deoarece traseul de anul acesta traversează și porțiuni de drum public, anumite restricții rutiere vor intra în vigoare pe perioada desfășurării competiției.

Sectoarele de drum pe care se va desfăşura competiţia sportivă, vor fi total/parţial închise circulaţiei publice de către Inspectoratul de Politie Prahova/Serviciul de Poliţie Rutieră, în baza avizului depus la sediul acestuia, astfel:

  • închiderea accesului auto pe drumul care leagă Câmpina de Cornu și care străbate platoul Muscel în intervalul orar 9.00 – 16.00 în data de 9 septembrie 2018
  • restricționarea traficului pe drumul care urcă spre Fântâna cu Cireși în intervalul 00 – 16.00, în data de 9 septembrie 2018 (vor fi lăsați sa tranziteze drumul doar cei care vor să petreacă în zona special amenajată pentru activități de tip picnic)
  • restricționarea parcării pe strada Prutului de sâmbătă, 7 Septembrie, începând cu ora 19.00 până duminică, 9 septembrie 2018, ora 16.00
  • închiderea accesului auto pe Strada Drumul Taberei, din dreptul bisericii Nașterii Maicii Domnului, până la intersecția Străzii Voila cu Drumul Taberei cu drumul care duce spre Spitalul Voila
  • restricționarea traficului auto la o singură bandă de circulație pe tronsonul de drum de la intersecția Drumul Taberei cu Strada Voila, până în dreptul intersecției Strada Voila – Spital Voila
  • restricționarea accesului auto pe Strada Buciumului de la intersecția străzii Buciumului cu strada Voila, spre intrarea în pădure (doar vizitatorii spitalului Voila vor putea tranzita, pe o singură bandă, acest drum)
  • închiderea accesului auto pe DJ207 între spitalul Voila și intrarea în localitatea Șotrile (200 de metri după intrare – intersecție cu drumul care oferă acces către alternativa prin Valea Doftanei
  • redirecționarea traficului din punctul intersecției Șoseaua Paltinu cu Strada Voila spre Valea Doftanei. Cei care doresc să ajungă în Șotrile vor fi îndrumați să utilizeze drumul spre Valea Doftanei (din acel punct – intersecția Paltinu cu Voila – nu vor putea urca decât cei care vor vrea să viziteze Spitalul Voila)

 

Înscrierile sunt încă deschise pe campina-mtb.ro, iar cele 300 de locuri au fost suplimentate cu încă 50.

Toate fondurile obținute din taxele de participare sunt folosite în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) din comunitate. Cele șase ediții anterioare ale CMTB au totalizat peste 146000 lei. Aceste fonduri s-au reflectat în cursuri pentru părinții copiilor cu autism, materiale de lucru pentru Centrul de zi Sf. Filofteia și familiile beneficiare ale centrului și cursuri adresate cadrelor didactice din grădinițe și școli de masă care au vizat integrarea copiilor cu TSA în învățământ. Din aceeași sumă au fost livrate programe de pregătire pentru echipa centrului Sf. Filofteia, au fost organizate două tabere pentru familiile în care există copii cu TSA și a fost organizată o campanie de conștientizare în școli.

Începând cu 2018, Asociaţia Glasul Autismului şi Fundaţia Romanian Angel Appeal vor deschide un centru pentru activităţi de socializare şi terapie 3C (terapie prin mișcare) adresat copiilor cu TSA. Din fondurile strânse anul trecut şi în acest an, va fi renovat și mobilat spaţiul identificat pentru acest centru şi se vor organiza primele grupuri de socializare şi terapie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor