logo
RNTV Live

Austria încă ezită privind aderarea României la Schengen, dar investește în extinderea afacerilor aici: Celebra familie austriacă Julius Meinl vizează intrarea pe piața hotelieră românească

Schengen sursă foto Evz
Iorgu Theo

Grupul austriac House of Julius Meinl, proprietarul celor mai mari două fabrici de ciocolată din România (Kandia și Heidi), își îndreaptă atenția către București pentru a-și extinde subsidiara Julius Meinl Living. Investitorii au manifestat interes în achiziționarea hotelului Ambasador din centrul Bucureștiului, însă, conform informațiilor obținute de Profit.ro, nu au reușit să ajungă la un acord cu proprietarii, relatează News.ro.

Julius Meinl, unul dintre principalii producători de cafea premium din Europa Centrală și de Est, cu o tradiție de peste 160 de ani, a pătruns pe piața hotelieră în 2019 prin intermediul subsidiarei sale, Julius Meinl Living. Prin această filială, compania deține două proprietăți: The Julius din Praga, inaugurat în primăvara anului 2022, și Escala Hotel & Suites, care funcționează sub acest nume până la finalizarea renovării sale. Împreună, cele două proprietăți cuprind 219 apartamente și au o valoare de piață de peste 124 de milioane de euro.

Obiectivul

La lansare, Julius Meinl Living și-a propus să deschidă minimum 15 hoteluri, oferind un total de 2.000 de unități de cazare într-un interval de 3-6 ani. Compania a declarat că Julius Meinl Living are capacitatea de a investi în întreaga Uniune Europeană și, potențial, în țările învecinate. Cu toate acestea, accentul inițial se va concentra pe capitalele precum Praga, Budapesta, București și alte capitale din Europa Centrală, considerate de Julius Meinl Living drept cele mai atractive pentru modelul său de afaceri.

”La această dată, Ambasador SA nu are nicio solicitare cu privire la cumpărarea hotelului de 4 stele. De asemenea, aş dori să subliniez că, din discuţiile avute cu potenţiali cumpărători, toţi au dorit să achiziţioneze întregul imobil «hotel Ambasador», respectiv hotelul cu cele 99 de spaţii de cazare şi cealaltă parte restituită moştenitorilor, care în prezent se află în co-proprietatea unor persoane fizice. Conducerea Ambasador nu are niciun dialog cu co-proprietarii părţii restituite cu privire la o eventuală vânzare“, a explicat, pentru Profit.ro, Andrei Istrate, preşedintele Consiliului de Administraţie al Ambasador SA.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor