logo
RNTV Live

AUR a înaintat o plângere împotriva lui Cătălin Cîrstoiu la Direcția Generală Antifraudă

mihai_enache
Theo Tănăsescu

Mihai Enache, reprezentantul AUR în cursa pentru Primăria Capitalei, a înregistrat o plângere la Direcția Generală Antifraudă, vizând suspiciunile de incompatibilitate și evaziune fiscală legate de Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PSD și PNL la Primăria Generală.

”În sesizare se arată că potrivit informațiilor făcute publice de mass-media, medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi achiziționat prin intermediul clinicii private Anemona Med imobile la Sinaia, Mamaia și în București, precum și mașini care nu servesc scopului activității economice a instituției medicale.

„Solicităm Direcției Generale Antifraudă Fiscală verificarea informațiilor din spațiul public cu privire la suspiciunile de evaziune fiscală legate de dr. Cătălin Cîrstoiu și cu societățile controlate de familia acestuia. Vorbim de mașini de lux, de sute de mii de euro și de imobile situate în stațiunile Mamaia și Sinaia, precum și în București, bunuri folosite în scop personal de candidatul PSD-PNL. Sunt societăți care au declarat un număr de angajați minim (1 sau 2 în ultimii ani), dar care au în patrimoniu bunuri de milioane de euro, care nu corespund obiectului de activitate sau interesului firmei. Aceste operațiuni economice artificiale, în sensul disimulării unor achiziții exclusiv private în achiziții realizate în cadrul unor societăți comerciale din grupul Anemona, arată un interes în scopul deducerii vădit nelegale a cheltuielilor reprezentate de aceste achiziții, respectiv a aplicării nelegale a unor operațiuni de taxare inversă.

Infracțiuni în formă continuată

Mai mult, caracterulcontinuat al unor astfel de operațiuni, în care practic imobilele cu destinație pur privată și autoturismele utilizate în interes exclusiv personal sunt realizate prin una sau mai multe societăți comerciale, prezintă indicii temeinice privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, conform Legii nr. 241/2005. Totodată, conform legislației fiscale, bunurile la care fac referire sunt din categoria “veniturilor din alte surse obținute de persoanele fizice”, drept urmare, trebuiau menționate în declarația de avere depusă anual de dr. Cârstoiu.

Ținând cont de calitatea de candidat al Alianței PSD-PNL pe care o deține momentan dr. Cîrstoiu, solicităm DGAF verificarea imediată a celor sesizate și aducerea la cunoștința publicului a concluziilor”, a declarat Mihai Enache.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor