logo
RNTV Live

Audieri de amploare în dosarul vaccinărilor la chiuvetă. Printre cei 30 de suspecți se numără și un avocat

vaccinare-la chiuveta
Oana Stoica

Audieri de amploare în dosarul vaccinărilor la chiuvetă. Printre cei 30 de suspecți se numără și un avocat

Audieri mararton ale procurorilor Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploiesti.

În cadrul acestor audieri de amploare, 30 de persoane au stat de vorbă cu anchetatorii, iar între ei și un avocat. Dosarul vizează vaccinari la chiuvetă. In urma lor, mai mult de 43 de persoane au primit un Certificat Verde, fără sa li se administreze doza de vaccin anti Covid 19.

Cei care ajungeau sa primească documentul mergeau în cabinetul medicului de familie Daniela Avramescu. Se afla în localitatea Valea Calugareasca. Aici plăteau în jur de 500 de lei, iar sume între 100 și 200 de lei erau oprite de către intermediari.

Surse apropiate de anchetă spun că au fost și persoane care au primit certificate de vaccinare, însă nu au plătit efectiv bani.

Aceleași surse spun că Intermediarii din acest dosar au legatura cu alta ancheta de acest fel, tot din comuna Valea Calugareasca.

La finalul anului trecut a fost descoperita o retea similară  de vaccinare anti COVID-19 la un centrul din comuna Valea Calugareasca.

In acest prim caz, afacerea era gestionata de doi angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti. Capii erau un instalator si un infirmier, in prezent rămași fara serviciu, dar si  o asistenta medicala.

Pentru obtinerea codului QR care atesta vaccinarea oamenii plateau intre 200 si 700 de lei.

Printre acestia se afla si membri ai lotului olimpic care aveau nevoie de document pentru deplasarea la Olimpiada din China.

Dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti vizează fapte de luare de mita, fals informatic si inselaciune. Acestea, spun sursele, au fost puse în sarcina doctorei de familie.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/razie-in-in-acest-moment-in-ploiesti-12-mandate-de-perchezitie-domiciliara-video/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor