Seara trecută polițiștii din cadrul Secției nr.3 de Poliție Ploiești, în timp ce desfășurau activități de patrulare pe raza de competență, pe strada Horezului, au observat cum dintr-un autoturism a fost aruncat un articol pirotehnic.

În acest context, polițiștii au oprit pentru control autoturismul în cauză, la volan fiind identificat un tânăr în vârstă de 18 ani, iar ca pasageri, alți trei cu vârste între 16 și 20 de ani.

În urma controlului habitaclului, au fost găsite mai multe materiale pirotehnice, respectiv 8 cutii a câte 60 de articole din categoria F1, o cutie cu patru piese din categoria F4, 3 cutii a câte 20 de piese din  categoria P1, 7 articole din categoria F2, 10 articole din categoria F1, o cutie cu 49 de focuri din categoria F2.

Toate articolele găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

Astfel, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *