Primele imagini ale lui Luna-25 au fost făcute duminică (13 august) și publicate luni (14 august) de Institutul de Cercetare Spațială al Academiei Ruse de Științe (IKI RAS).

Colecția de fotografii alb-negru arată steagul Rusiei și peticele misiunii de pe structura navei spațiale, alături de imagini cu Pământul și Luna strălucind puternic pe întunericul spațiului.

„Aceste imagini arată elementele designului dispozitivului pe fundalul Pământului, de la care am plecat deja pentru totdeauna, și pe fundalul Lunii, la care vom ajunge în curând”, a scris agenția spațială de stat rusă Roscosmos într-un comunicat publicat pe Telegram pe 14 august.

Imaginile au fost făcute la o distanță de aproximativ 192.625 mile (310.000 km) de Pământ, conform IKI RAS. Luna, prin comparație, se află la aproximativ 238.855 mile (384.400 km) distanță de Pământ, în medie.

„Toate sistemele navei spațiale funcționează normal, comunicarea cu stația este stabilă, iar balanța energetică este pozitivă”, a scris IKI RAS într-un comunicat care însoțește imaginile.

Odată ajuns pe suprafața lunii, presupunând că aterizarea sa merge bine, Luna-25 va analiza solul lunar, va căuta gheață de apă și va efectua experimente despre atmosfera subțire a lunii.

‎Sursa foto: iki.cosmos.ru

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *