logo
RNTV Live

Trimişi în judecată de DNA Ploieşti după ce au schimbat zahărul cu sare

zahar
Mihai Constantinescu

7 milioane de lei! Acesta este prejudiciul cauzat bugetului de stat după ce trei persoane care au importat zahăr din Turcia şi s-a declarat la vamă că marfa este de fapt sare.

Trei persoane au fost trimise în judecată de DNA Ploieşti.

„În perioada 2008 – 2009, în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi TVA, unul dintre oamenii de afaceri, la instigarea celuilalt, ar fi prezentat la autorităţile vamale române documente comerciale falsificate care atestau în mod nereal achiziţia din Turcia, în numele a două societăţi comerciale, a cantităţii totale de 3.199.137 kg sare iodată, cunoscând că în realitate marfa importată era zahăr tos. Aceasta, în condiţiile în care taxele vamale pentru sare sunt substanţial mai mici (de peste 20 de ori mai mici) decât cele pentru zahăr”, arată DNA într-un comunicat, citat de digi24.ro.

Potrivit anchetatorilor, în demersul său infracţional, acelaşi om de afaceri ar fi beneficiat de ajutorul celui de-al treilea. Concret, persoana respectivă ar fi ascuns adevărata natură a mărfurilor importate prin prezentarea de probe de sare autorităţilor sanitar veterinare ca fiind recoltate din mijloacele de transport ce efectuau importuri din Turcia, potrivit sursei citate.

S-a ajuns astfel la un prejudiciu total de de 7.105.248 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză, a mai menţionat sursa citată.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/trafic-blocat-pe-ambele-sensuri/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/conacul-nucu-urlati/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/concertele-cu-public-suspendate/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor