logo
RNTV Live

Funcţionarii au petrecut vara pe bani publici. 5 milioane de euro cheltuiţi pe concedii mascate. Vezi pe unde s-au plimbat cei din Prahova/Video

Funcţionarii au petrecut vara pe bani publici. 5 milioane de euro cheltuiţi pe concedii mascate. Vezi pe unde s-au plimbat cei din Prahova/Video
Mihai Constantinescu

Răsfăţ pe bani publici

Dacă marea majoritate a românilor fac eforturi pentru a-şi permite o săptămână sau două de concediu într-o vară, funcţionarii publici fac şi ei eforturi. Se străduiesc să participe la cât mai multe cursuri de formare profesională. Chichiţa găsită dă rezultate, dovadă stă şi amplul material al celor de la recorder.ro care au descoperit că vara aceasta au fost cheltuiţi 5 milioane de euro pentru concediile mascate ale funcționarilor.

Ce metodă a fost găsită pentru a petrece pe bani publici

Cei 5 milioan e de euro din banii publici au fost cheltuiţi oficial pentru cursuri de formare profesională. Neofcial, aceştia s-au dus în concedii pe banii românilor.

O lege care ar fi trebuit să ridice nivelul de pregătire al angajaților din instituțiile publice, garantându-le accesul la cursuri de formare profesională, a fost transformată într-o uriașă afacere turistică.

Aşa se face că sub umbrela unor cursuri care se ţin superficial sau deloc, mii de funcţionari petrec cu familia gratuit. Beneficiază de sejururi de câte şapte zile la mare, munte sau la băi, pe banii românilor. Toate sejururile sunt all-inclusiv.

Cei de la recorder.ro notează faptul că, pe site-urile firmelor care oferă cursuri de formare profesională informațiile despre programele educaționale sunt succinte. Se pune însă un accent deosebit pe partea turistică. Mai exact pe poze cu camerele de hotel şi facilități asigurate (piscină, jacuzzi, șezlonguri pe plajă). Se puncteaz ăşi orele de masă. Se organizează chiar ieșiri peste hotare în intervalul celor șapte zile în care se presupune că funcționarii ar trebui să studieze.

Este o practică atât de obişnuită, încât funcţionarii nici nu se mai feresc şi postează pe Facebook poze în care, mai cu jumătate de gură, recunosc că sunt în concediu şi nu la cursuri. Aşa s-a întâmplat şi cu funcţionarii din Ploieşti.

discuţii Faceboo/ sursa foto recorder.ro

Cei mai mulţi dintre participanţi, nici măcar nu-şi amintesc la ce curs au fost.

https://youtu.be/vj0F_zWbq-g

Aceste practici au început în urmă cu opt ani, pe fondul unor reorganizări instituționale. Au  luat amploare în ultimii doi ani.

Sursa recorder.ro

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor