Au început protestele împotriva legii grațierii. Ce strigă manifestanții?

Peste 1.000 de persoane s-au adunat miercuri seara in centrul Capitalei, la Universitate, pentru a participa la un protest impotriva Legii gratierii. In jurul orei 19.20, manifestantii – al caror numar a urcat la aproape 3.000 – au pornit in mars spre sediul Guvernului. Se scandeaza Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta / Hotii stau la puscarie in democratie / PSD, ciuma rosie

“Fara amnistie, va vrem la puscarie”, “Voi furati, voi amnistiati”, “Antena 3, niste derbedei” – mai scandeaza protestatarii.

cel mai verde complex reziential

Ce impicații are adoptarea legii grațierii:

Graţierea se aplică şi pedepselor cu suspendare, conform proiectului. Graţierea propusă vizează însă condamnările pentru abuz în serviciu sau folosirea funcţiei de conducere pentru a obţine foloase necuvenite, pentru care sunt condamnaţi mai mulţi politicieni. Proiectul mai prevede că persoanele condamnate care au împlinit 60 de ani, care sunt gravide sau care au copii de sub 5 ani în întreţinere beneficiază de graţierea a jumătate din pedeapsă, indiferent de infracţiunea comisă, cu condiţia să nu fie recidivişti. Graţierea este condiţionată de plata prejudiciului stabilit de instanţa de judecată, în termen de maximum un an, dar nu şi în cazul excepţiilor privind vârsta, gravidele sau condamnaţii cu copii mici în întreţinere. Proiectul publicat de Ministerul Justiţiei prevede că actul ar fi fost adoptat astăzi, 18 ianuarie 2017, cu intrare în vigoare de pe 18 februarie 2017. Doi politicieni foarte vizibili care ar scăpa de condamnări, conform acestui proiect, ar fi Liviu Dragnea şi Dan Voiculescu.

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here