logo
RNTV Live

Au început lucrările de demolare și construire pentru noi pasarele, în Ploieşti

circulatie-dambu
Theo Tănăsescu

Au început lucrările de demolare și construire pentru noi pasarele, în Ploieşti.

Ieri, edilul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a dispus demararea lucrărilor de demolare și construire pentru două dintre pasarelele care traversează pârâul Dâmbu.

Astfel, vor fi realizate noi pasarele în dreptul străzilor Cometului și Neajlov, care vor permite accesul cetățenilor peste pârâul Dâmbu.

Lucrările de demolare și construire vor fi executate în baza contractelor de proiectare și execuție, ce au fost încheiate la finele anului trecut.

Pasarela din zona străzii Cometului va avea o deschidere de 13,00 m si o lungime totala de 14,00 m, iar, în secțiune transversală, aceasta va avea o lățime totală de 1,77 m, din care 1,50 m lățime utilă.

Infrastructura pasarelei va fi  alcătuită din 2 culee cu elevația din beton armat, fundate indirect pe piloți din țeavă cu diametrul 323,9 mm, umpluți cu beton cu lungimea de 5,10 m. Suprastructura va fi alcătuită din grinzi metalice ( IPE270), solidarizate în sens transversal prin antretoaze metalice (profile IPE200). Calea pe pasarelă va fi din tablă striată găurită cu grosimea de 5 mm. La marginea părții carosabile se va monta parapet metalic pietonal.

Racordarea cu terasamentele se va face cu taluze cu pantă în amonte, aval și sub pasarelă. Se vor realiza și lucrări de reprofilare a albiei pe 40,00 m în amonte și 20,00 m în aval.

Proiectul noii pasarele din dreptul străzii Neajlov prevede o deschidere de 14,00 m și o lungime totală de 18,29 m. În secțiune transversală, pasarela va avea o lățime totală de 1,77 m, din care 1,50 m lățime utilă.

Infrastructura pasarelei este alcătuită din 2 culee cu elevația din beton armat, fundate indirect pe piloți din țeava cu diametrul 323,9 mm, umpluți cu beton cu lungimea de 5,10 m. Suprastructura va fi alcătuită din grinzi metalice ( IPE270) solidarizate în sens transversal prin antretoaze metalice (profile IPE200). Calea pe pasarela va fi din tablă striată găurită cu grosimea de 5 mm.

La marginea părții carosabile se va monta parapet metalic pietonal. Racordarea cu terasamentele se va face cu taluze cu panta în amonte și aval și sub pasarelă.

Se vor realiza și lucrări de reprofilare a albiei pe 40,00 m în amonte și 20,00 m în aval.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor