logo
RNTV Live

Au furat tone de carne, dar au scăpat de închisoare!

5445346carnepui
Ștefan Petre

Șapte ieșeni care au furat de-a lungul timpului tone de carne de pui de la o societate comercială au scăpat de pedeapsă. Ziarul de Iași notează că faptele lor au fost prescrise!

Această mică rețeau condusă de un contabil acționa la un depozit de carne de pasăre, unde se frăgezea carnea. Aceasta era, normal, injectată cu un amestec de apă și condimente în proporție de 20-25%, după care era congelată în baxuri de 10 kg.

Cei 7 membri ai rețelei au stabilit însă să injecteze în plus 2-4% apă, iar cantitatea suplimentară astfel obținută să și-o însușească!

Astfel, ei luau aproximativ 800 de kilograme lunar, din rulajul de 20 de tone al societății. În timp, au ajuns să fure carne direct din mașini, astfel că în urma a două controale interne făcute de societate s-a constatat lipsa a aproximativ 40 tone de carne, scrie G4Media.

S-a făcut apoi o anchetă, dar s-au găsit în acel moment doar cinci furturi, care au dus la cantitatea totală de 3,34 tone de carne – nicidecum la 40.

Unul dintre hoți a achitat 5.000 de euro firmei, iar ceilalți șase au primit pedepse cuprinse între 1 an și 6 luni, respectiv 2 ani și 6 luni de închisoare, dar cu suspendare.

Curtea de Apel Iași a decis însă încetarea procesului penal în cazul tuturor inculpaților, pentru prescrierea răspunderii penale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor